Κατηγορίες Ανακοινώσεων

Α. Δημητριάδης: Aνάγκη η μεταβατική δικαιοσύνη να έρθει και στη χώρα μας

Την ανάγκη η μεταβατική δικαιοσύνη να έρθει και στη χώρα μας, επεσήμανε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΠΟΛΙΤΗ, ο Αχιλλέας Δημητριάτης, προσθέτοντας ότι η ΔΕΑ θα πρέπει να αναβαθμιστεί σε μια Επιτροπή Αλήθειας.

Μιλώντας στην Πρωινή Επιθεώρηση, στις 8 Ιανουαρίου, ο Αχιλλέας ανέφερε ότι υπάρχουν ακόμα περίπου 1,000 αγνοούμενοι των οποίων τα λείψανα δεν έχουν εντοπιστεί, ενώ για τους 1,000 που έχουν εντοπιστεί, δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες για το τί έγινε.

Αυτό, τόνισε, πρέπει να γίνει, και πρέπει να αναβαθμιστεί η ΔΕΑ σε μια Επιτροπή Αλήθειας με μια σχετικά απλή διαδικασία, και εδώ πρέπει να σημειώσω ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε αυτή την ιδέα.

Με δηλώσεις του από τον περασμένο Ιούλιο, τις οποίες επανέλαβε το Νοέμβριο 2023, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι έχει δεχθεί αυτή την ιδέα και μάλιστα την προωθεί και ο ίδιος, κάτι που θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ θετικό, το να κάνουμε κινήσεις για να δώσουμε ένα τέλος σε αυτό το ανθρωπιστικό πρόβλημα το οποίο για ορισμένους αρχίζει από το 1963 και για άλλους το 1974, ανέφερε καταλήγοντας ο Αχιλλέας Δημητριάδης.

Scroll to Top