Κατηγορίες Ανακοινώσεων

Α. Δημητριάδης: Για το Τίμιο Κράτος και την Ενωμένη Κύπρο: Ήρθα και θα μείνω!

Ήρθα στην πολιτική για να ασχοληθώ με τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες.

Το κυπριακό είναι υπαρξιακό πρόβλημα. Χωρίς την λύση του κυπριακού η ύπαρξή μας κινδυνεύει. Δεν πρέπει να αφήσουμε τη φοβία για τη λύση να μας αποτρέψει από το να επιδιώξουμε ένα καλύτερο μέλλον σε μια ενωμένη Κύπρο. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε η χώρα μας να κτυπήσει στα βράχια της διχοτόμησης. Εδώ και πέντε χρόνια έχουμε μηδέν συνομιλίες.

  • Να χρησιμοποιήσουμε τα 6 σημεία του Πλαισίου Γκουτέρες της 30ης Ιουνίου 2017 ως στρατηγική συμφωνία. Αυτό είναι κάτι που ο πρόεδρος Αναστασιάδης και οι τρεις στενοί συνεργάτες του που σήμερα διεκδικούν την ψήφο των πολιτών απέτυχαν να κάνουν.
  • Να αξιοποιήσουμε τα δύο κλειδιά για να επαναφέρουμε το κυπριακό σε τροχιά λύσης: Την ευρωτουρκική σχέση και την ενέργεια.
  • Προϋπόθεση για να επιτύχουμε αποτελεί η ανάκτηση της χαμένης μας αξιοπιστίας.

Η διαφθορά είναι επίσης τεράστιο θέμα, διότι η μη εύρυθμη λειτουργία του κράτους επηρεάζει αρνητικά την οικονομία της χώρας και την καθημερινότητα των πολιτών. Η απάντηση μου είναι το «Τίμιο Κράτος».

  • Το δικό μου Υπουργικό Συμβούλιο, αμέσως μετά την εκλογή μου, θα διορίσει ποινικούς ανακριτές για το σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων. Επίσης θα ζητήσω βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Γενική Εισαγγελία.
  • Η απονομή της δικαιοσύνης είναι κύριο συστατικό του Τίμιου Κράτους. Σε ότι αφορά τον Γενικό Εισαγγελέα υπογραμμίζω ότι υπάρχει σύγκρουση συμφέροντος καθώς είναι προϊστάμενος της διωκτικής Αρχής, ενώ προηγουμένως ήταν υπουργός ο οποίος ενέκρινε τα εν λόγω διαβατήρια.
  • Είναι πολύ σημαντικό οι ανεξάρτητες Αρχές του κράτους να είναι πράγματι ανεξάρτητες και όχι διαπλεκόμενες με τη σύγκρουση συμφέροντος. Στο ίδιο πλαίσιο πρέπει να γίνει νόμος  του κράτους για το Πόθεν Έσχες η πρόταση Πισσαρίδη, Παναγιωτίδη, Συρίμη.

Οι προτάσεις μου για το Τίμιο Κράτος στην ιστοσελίδα www.achilleas.eu

Οι επιλογές που θα κάμουμε σε αυτές τις εκλογές θα καθορίσουν το μέλλον της χώρας μας. Οι τρεις «βασικοί» υποψήφιοι εκπροσωπούν το παλιό, αυτό που πρέπει να αφήσουμε πίσω μας. Θυμίζουν επιλογές μεταξύ του τσιφτέ, του σελινιού και της μπακίρας, που για όσους τα θυμούνται, ήταν μέρος της λίρας. Έχουν τις διαφορές τους, αλλά στην ουσία είναι μέρος του ίδιου παλιού νομίσματος.

Το απέδειξαν τις τελευταίες ημέρες με την αναβίωση των διχαστικών μηνυμάτων του παρελθόντος. Απέδειξαν την αδυναμία τους να προτείνουν πειστικές λύσεις για τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών και του τόπου. Τους είναι πιο εύκολο – και θεωρούν πιο αποτελεσματικό – αντί να καταθέτουν προτάσεις για το πως θα επανενώσουμε τη χώρα μας και πώς θα αποκτήσουμε επιτέλους ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό, τίμιο κράτος, να αναλώνονται σε αχρείαστους και άγονους καυγάδες, διχάζοντας και αποπροσανατολίζοντας τους πολίτες.

Η δική μου πρόταση κοιτάζει μπροστά. Γι’ αυτό ήρθα στην πολιτική και με αυτό το σκεπτικό θα παραμείνω.

Η Κύπρος αξίζει καλύτερα!

Λευκωσία, 6 Δεκεμβρίου 2022

 

 

 

 

Scroll to Top