Κατηγορίες Ανακοινώσεων

Α. Δημητριάδης: Περήφανος ο Λέλλος για την αναβάθμιση της Αχίλλειου Βιβλιοθήκης

«Δεν θα χαθούμε εφ’ όσον δημιουργούμε: μας έλεγε ο Λέλλος,» είπε ο Αχιλλέας Δημητριάδης κατά την τελετή εγκαινίων της Αχίλλειου Βιβλιοθήκης και πρόσθεσε «Έτσι λοιπόν σήμερα – όπως ο Λέλλος και η Όλγα μας βλέπουν από ψηλά – συνεχίζουμε να δημιουργούμε για να μην χαθεί η Χώρα».

Στο σύντομο χαιρετισμό του στη τελετή εγκαινίων, την Τετάρτη 9 Απριλίου, ο Αχιλλέας Δημητριάδης ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές του έργου που «ανανέωσε, αναβάθμισε και ψηφιοποίησε την Αχίλλειο Βιβλιοθήκη», όπως είπε, σημειώνοντας ότι ο Λέλλος θα ήταν περήφανος σήμερα – που συμπληρώνονται 2 χρόνια από τον θάνατό του – για τη σκληρή και αποδοτική δουλειά του Δήμου.

«Η συνέχεια της δημιουργίας Πολιτισμού και η επένδυση στους νέους είναι το καλύτερο μνημόσυνο για τον Λέλλο» ανέφερε, μιλώντας εκ μέρους της οικογένειας των δωρητών της Βιβλιοθήκης και ως μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Αχίλλειο Βιβλιοθήκη.

Μνημόνευσε επίσης την «άοκνη, συμπληρωματική και πολλές φορές αόρατη» συνεισφορά της μητέρας του Όλγας.

Τα εγκαίνια τέλεσε η Υφυπουργός Πολιτισμού Δρ Λίνα Κασσιανίδου, η οποία στο δικό της χαιρετισμό τόνισε ότι με την επαναλειτουργία της Βιβλιοθήκης ανοίγεται ένα νέο κεφάλαιο της πολιτιστικής ζωής στο κέντρο της Λευκωσίας.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης είπε ότι ο Λέλλος Δημητριάδης έθεσε τα θεμέλια που μας επέτρεψαν να γράψουμε τις απόμενες σελίδες της σύγχρονης ιστορίας της Λευκωσίας, προσθέτοντας ότι η ανακαίνιση της Βιβλιοθήκης και η κατασκευή φοιτητικών εστιών φιλοδοξούν η εντός των τειχών πόλη να προσελκύσει φοιτητές. 

Scroll to Top