Λειτουργεί έξω από τα καλούπια με ευθύτητα, χωρίς να τον βαρύνει η έγνοια για πολιτικό κόστος. Ακόμη και τώρα που έφτασε στην πηγή –να εξασφαλίσει στήριξη από το ΑΚΕΛ ως προεδρικός υποψήφιος– χωρίς να πιεί νερό. Ο Αχιλλέας Δημητριάδης διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι θα είναι υποψήφιος για τις Προεδρικές του 2023. Υπεραμύνεται της αντίδρασής του σε ό,τι αφορά τη μισθοδοσία του Ανδρέα Μαυρογιάννη, ως διαπραγματευτή και μόνιμου αντιπροσώπου της Κυπριακής Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Έθνη, για να προτάξει ότι η Κύπρος δεν μπορεί να συνεχίσει να διαιωνίζει τα παράλογα προνόμια για κρατικούς αξιωματούχους. Ξεδιπλώνει την πρότασή του για κατάργηση των διπλών συντάξεων, αφορολόγητων οχημάτων και λιμουζίνων για τους κρατικούς αξιωματούχους και τάσσεται υπέρ της χρήσης υβριδικών αυτοκινήτων μικρής ιπποδύναμης και μόνο για υπηρεσιακές υποθέσεις.
Ο Αχιλλέας Δημητριάδης δεν κρύβεται και απαντά στις προκλήσεις για όσα του «καταλογίζονται» για την απώλεια του χρίσματος από το ΑΚΕΛ και αφορούν στο Κυπριακό, την πρόταση επί τούτου του ΑΚΕΛ, τις προσφυγές στην Επιτροπή Ακινήτων στα κατεχόμενα, ακόμη και για σχέσεις με Αμερικάνους. Διαμηνύει προς όσους τον κρίνουν ότι αντί για τον… καναπέ, επιλέγει να είναι διεκδικητικός. Είναι ξεκάθαρος για μια ακόμη φορά δεν πρόκειται να κάνει πίσω σε ό,τι αφορά την προεδρική υποψηφιότητά του.
-Παλαιοκομματική, παλιομοδίτικη η αντίδρασή σας στην επιλογή Ανδρέα Μαυρογιάννη από την Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ… «κιστιμένη» θα λέγαμε στα κυπριακά, την ώρα που προσπαθείτε να περάσετε μια άλλη εικόνα ως υποψήφιος. Κρίνεστε αρνητικά από πολλές πλευρές και τους πολίτες…
-Για να κριθεί μια άποψη πρέπει όλα τα σχετικά γεγονότα να έχουν τεθεί. Στη συγκεκριμένη περίπτωση να θυμίσω ότι για την Ημέρα της Ευρώπης στις 9 Μαΐου 2022 είχα προαναγγείλει Διάσκεψη Τύπου. Μάλιστα σ’ αυτήν, πέραν από τη σημασία της ημέρας αυτής έθεσα και το θέμα της ανάγκης δημιουργίας υφυπουργείου Ευρωπαϊκών Υποθέσεων όπως φαίνεται στο Περίγραμμα Θέσεων μου που είχα παρουσιάσει κατά την εξαγγελία της υποψηφιότητας μου στις 28 Φεβρουαρίου 2022. Επιπρόσθετα, είχα θέσει και την ανάλυση μου για τα «Δύο Κλειδιά» της λύσης του Κυπριακού σήμερα. Αυτό της ενέργειας και των ευρωτουρκικών σχέσεων που η πλευρά μας θα έπρεπε να λάβει υπόψη.
Μετά το τέλος της παρουσίασης αυτής και κατά τη διάρκεια των απαντήσεων στα ερωτήματα δημοσιογράφων, τέθηκε και το θέμα του Τίμιου Κράτους και ειδικά ορισμένα παράλογα προνόμια.
Η θέση μου είναι πολύ καθαρή: η Κύπρος δεν μπορεί να συνεχίσει να διαιωνίζει τα παράλογα προνόμια για κρατικούς αξιωματούχους. Στο «Περίγραμμα Θέσεων», κάτω από τον πυλώνα «Τίμιο Κράτος», παρατίθενται τα ακόλουθα που επιβάλλεται να τερματιστούν: Διπλές συντάξεις τέλος, τέρμα στα παράλογα προνόμια, όπως τα αφορολόγητα οχήματα. Λιμουζίνες τέλος, διακίνηση με υπηρεσιακά υβριδικά και χαμηλού κυβισμού αυτοκίνητα και μόνο για υπηρεσιακές υποθέσεις. Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια λοιπόν είχα θέσει και το ζήτημα της διπλής θέσης του κ. Μαυρογιάννη. Αυτής δηλαδή του Διαπραγματευτή της Ελληνοκυπριακής Κοινότητας και του Μόνιμου Αντιπροσώπου στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη, η οποία ήταν παράνομη για τουλάχιστον 5 μήνες το 2019.
-Επικεντρώνετε τα πυρά σας στον κ. Μαυρογιάννη, την ώρα που εγκρίθηκε αυτό που καταγγέλλετε από το σύνολο των κομμάτων στη Βουλή;
-Δεν νομίζω ότι η θέση σας είναι ορθή. Στην ψηφοφορία για την τροποποίηση του Νόμου στη Βουλή για κατάργηση του ασυμβίβαστου (και κατά συνέπεια του παράνομου) μεταξύ Διαπραγματευτή και Μόνιμου Αντιπροσώπου, 23 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ και 17 εναντίον.
Μάλιστα είχε λεχθεί ότι υπήρχαν σοβαρές ενστάσεις για τη ρύθμιση αυτή διότι «ο Διαπραγματευτής δεν μπορεί να επιτελεί ορθά τα καθήκοντά του αν επιτελεί και καθήκοντα του Μόνιμου Αντιπροσώπου στην Νέα Υόρκη».
Το ασυμβίβαστο του διορισμού του ως Μόνιμου Αντιπροσώπου στη Νέα Υόρκη στις 15/2/2019, ενώ ήταν ταυτόχρονα και διαπραγματευτής, φαίνεται και από την έκθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ημερομηνίας 11/7/2019 στην οποία ο τότε ΥΠΕΞ Ν. Χριστοδουλίδης παραδέχθηκε ότι ο διορισμός Μαυρογιάννη «προσκρούει στο άρθρο 3 του περί Διαπραγματευτή της Ελληνοκυπριακής Κοινότητας για το Κυπριακό Νόμου του 2013, δεδομένου ότι ο κ. Μαυρογιάννης έχει διοριστεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δυνάμει των εξουσιών που του απονέμει το πιο πάνω άρθρο, ως ο Διαπραγματευτής της Ελληνοκυπριακής Κοινότητας για το Κυπριακό».
Ο ίδιος ο Ν. Χριστοδουλίδης παραδέχθηκε επίσης ότι «για να καταστεί σύννομη η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τοποθέτηση του κ. Μαυρογιάννη ως Μόνιμου Αντιπροσώπου της Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη με παράλληλη διατήρηση του αξιώματος του διαπραγματευτή, πρέπει να τροποποιηθεί κατάλληλα ο βασικός νόμος….» Μπορείτε να δείτε τον σχετικό σύνδεσμο: www2.parliament.cy/parliamentgr/008_5h/008_05_5583.htm
-Και δεν υπερέχουν οι εθνικές ανάγκες όλων των άλλων; Και δεν σας αποστερεί την όποια στήριξη θα μπορούσατε να έχει στη βάση του ΑΚΕΛ αυτή η κίνησή σας;
-Βέβαια, οι εθνικές ανάγκες να υπηρετούνται αλλά και οι νόμοι πρέπει να τηρούνται και να μην αλλάζουν κατά παραγγελία. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τον κόσμο.
-Σε τι διαφέρει η δική σας υποψηφιότητα από την υποψηφιότητα Μαυρογιάννη; Γιατί προφανώς πιστεύατε ότι εσείς υπερέχετε και γιατί το ΑΚΕΛ να στραφεί σε εσάς;
-Κάθε κόμμα, κάθε σχηματισμός, επιλέγει ελεύθερα ό,τι κρίνει εκείνο τι είναι καλύτερο. Η δική μου πρόταση απευθύνεται σε κόμματα, σε οργανώσεις, σε συνδικαλιστικές ενώσεις και στον κάθε πολίτη ξεχωριστά. Οργάνωσα για 4 μήνες έναν κύκλο διαβουλεύσεων με οργανωμένους φορείς. Είχα πάνω από 70 συναντήσεις. Μίλησα σε 5 ανοικτές συγκεντρώσεις σε ολόκληρη την Κύπρο. Αφουγκράστηκα τον κόσμο, είδα τα προβλήματα.
Στις 28 Φεβρουαρίου 2022 στη Λευκωσία παρουσίασα το από 37 σελίδες «Περίγραμμα Θέσεων μου». Έτσι αντιλαμβάνομαι την άσκηση της πολιτικής: ο υποψήφιος να είναι φορέας προτάσεων που να ανταποκρίνονται σε αυτά που θέτει ο κόσμος ως αιτήματα. Προτάσεις με ανάλυση και που να είναι εφικτές, ριζοσπαστικές, ώριμες για να αλλάξουμε τα πράγματα.
Σας θυμίζω ότι στο Κυπριακό δεν διεξάγονται συνομιλίες για πέντε χρόνια και κινδυνεύουμε να πέσουμε στα βράχια της διχοτόμησης. Υπεύθυνοι για τα χάλια που βρίσκεται το Κυπριακό είναι ο πρόεδρος Αναστασιάδης και οι δύο πιο στενοί του συνεργάτες στη διαχείριση του Κυπριακού, Ν. Χριστοδουλίδης και Α. Μαυρογιάννης. Να σας θυμίσω ότι ο Ν. Χριστοδουλίδης είπε ότι «στο Κραν Μοντάνα φτάσαμε στο παρά 5 της λύσης» και ο Α. Μαυρογιάννης ότι φτάσαμε «στο παρά τρίχα της λύσης». Σήμερα είμαστε στο «παρά 5 της διχοτόμησης». Ποιοι έχουν την ευθύνη για αυτό;
-Τι είναι αυτό που σας κόστισε να πάρετε την απαιτούμενη «βαθμολογία» από την ηγεσία του ΑΚΕΛ και να προκριθείτε ως ο «εκλεκτός» της υποψήφιος από την ώρα που είναι τοις πάσι γνωστόν ότι είχατε επαφές, είχατε στήριξη και μάλιστα διέρρεε πως είχατε εξασφαλισμένο το πράσινο φως από το κόμμα της Αριστεράς…
-Δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω από αυτό που όλοι διαβάσαμε στα Μέσα. Σέβομαι τις διαδικασίες και η ζωή συνεχίζεται! Όπως συνεχίζεται και η προεκλογική δραστηριότητα με βάση τις πραγματικά ανεξάρτητες θέσεις μου.
-Τι καθόρισε το τοπίο στη δική σας συνέντευξη με την ηγεσία του ΑΚΕΛ που προηγήθηκε των συνεδριών των συλλογικών οργάνων του κόμματος της Αριστεράς;
-Αν την θεωρείτε συνέντευξη, αυτό είναι δική σας διατύπωση. Εγώ θεωρώ ότι είχα μια φιλική συνάντηση με τη Γραμματεία του ΑΚΕΛ. Παρουσίασα το «Περίγραμμα Θέσεων» μου, έγινε μια πολύ ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων, τέθηκαν ερωτήματα και ανέπτυξα τις σκέψεις μου. Προσωπικά κρατώ μόνο καλές εντυπώσεις από αυτή τη συνάντηση και πιστεύω ότι η συζήτηση πάνω σε καταγεγραμμένες θέσεις είναι μια παραγωγική διαδικασία.
«Να απαλλαγούμε από την «ΔΔΑΣ»
-Οι φίλοι σας στο ΑΚΕΛ που σας ενθάρρυναν να είστε υποψήφιος, και να έχετε και διάλογο με την Εζεκία Παπαϊωάννου, αλήθεια τι σας λένε σήμερα; Και πού βρίσκονται σε αυτή τη συγκυρία; Απέναντί σας;
-Πρώτον, ευχαριστώ και εκτιμώ κάθε φίλο ή υποστηρικτή που βρίσκεται στον χώρο του ΑΚΕΛ και που βλέπει θετικά την υποψηφιότητά μου. Δεν αντιλαμβάνομαι όμως τι ακριβώς με ρωτάτε. Υπάρχει μια διαδικασία σε εξέλιξη. Αυτήν την σέβομαι και ουσιαστικά αυτό αφορά το ΑΚΕΛ. Δεν έχω κανέναν «απέναντι». Έχω μόνο άτομα με τους οποίους συναντήθηκα και συνομίλησα σε σχέση με το πρόγραμμα μου. Έτσι γίνονται αυτά τα πράγματα και έτσι λαμβάνονται δημοκρατικά οι αποφάσεις. Με την παράθεση θέσεων και τη συζήτηση επ’αυτών.
-«Πρέπει να φύγει η ‘’ΔΔΑ και Σία’’, να απαλλαγούμε από αυτήν». Αυτό ήταν το βασικό σας μήνυμα πρόσφατα… Ξέρετε ότι τώρα σας θεωρούν ως μέρος του δικηγορικού και οικονομικού κατεστημένου… Η αντίδραση σας;
-Βέβαια, πολύ καλά το λέτε. Να απαλλαγούμε από τη «Διεφθαρμένη Διακυβέρνηση Αναστασιάδη και τους Συνεργάτες». Σε όλους τους διεθνείς δείκτες, η Κύπρος έχει πιάσει πάτο. Στο εξωτερικό η χώρα μας εμφανίζεται ως παράδεισος της αδιαφάνειας και της διαφθοράς. Το θέμα με τα 7 χιλιάδες «χρυσά διαβατήρια» είναι πολύ γνωστό και έτσι μπορούμε να δούμε το πραγματικό πρόσωπο της ΔΔΑ και Σία. Θυμηθείτε τις δύο υποθέσεις επί παραβάσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά Κύπρου. Θυμηθείτε το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για τα Pandora Papers. Αυτή είναι η Κύπρος που θέλουμε; Ο ηγέτης οφείλει να ηγείται με το παράδειγμά του, να θέτει κανόνες και να τους σέβεται.
Όσον αφορά την ενασχόληση μου με τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, σας παραθέτω μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα: Λοϊζίδου κατά της Τουρκίας – περιουσιακό, Βαρνάβα κατά της Τουρκίας – αγνοούμενοι, Πάλμα-Πασσιά κατά της Κύπρου – αγνοούμενοι, Μοδινός κατά της Κύπρου – αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας, Καυκαρής κατά της Κύπρου – συμβούλιο αποφυλάκισης, καθώς και οι θέσεις μου για μια Επιτροπή Αλήθειας στο μοντέλο της Νοτίου Αφρικής. Σας φαίνονται όλα αυτά ότι εκπροσωπούν το κατεστημένο; Σημειώνω επίσης ότι το γραφείο μας δεν έχει ασχοληθεί με τη γνωστή βιομηχανία με τα χρυσά διαβατήρια που διασύρει την Κύπρο διεθνώς.
«Tα υπονοούμενα δεν με αφορούν…»
-Ξέρετε τι ακούμε από πηγές του ΑΚΕΛ; Ότι υστερήσατε στη συζήτηση για το Κυπριακό, καθώς δείξατε να μην γνωρίζετε την πρόταση που το ΑΚΕΛ κατέθεσε και στον Πρόεδρο της Δημοκρατία.
-Ευχαριστώ για την ενημέρωση, δεν είχα αντιληφθεί αυτό από τη συζήτηση. Αν εννοείτε την πρόταση που επέδωσε ο τέως γγ του ΑΚΕΛ Α. Κυπριανού στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 8 Δεκεμβρίου 2020, θέλω να σας πω ότι την έβρισκα και τη βρίσκω πολύ αξιόλογη. Στη δική μου ανάλυση, αυτή η πρόταση περιείχε μερικές σημαντικές εισηγήσεις όπως λ.χ. το πώς μπορούμε να χειριστούμε το κεφάλαιο υδρογονάνθρακες ως κίνητρο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού. Προσθέτω ότι αυτή η πρόταση παραμένει επίκαιρη καθώς οι εξελίξεις μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία καθιστούν τα ζητήματα της ενέργειας πολύ πιο επείγοντα και όπως έχω προαναφέρει, είναι ένα από τα δύο κλειδιά για να αρχίσει η διαδικασία διαπραγμάτευσης στο Κυπριακό.
– Ότι ως δικηγόρος που προσφεύγετε στην Επιτροπή Ακίνητης Ιδιοκτησίας στα κατεχόμενα, δεν έχετε πρόβλημα να υιοθετήσετε «ορολογίες» που εκφεύγουν της ρητορικής του ΑΚΕΛ και οι οποίες ενοχλούν το αριστερό ακροατήριο…
-Θα απαντήσω πρώτα πάνω σε μια γενικότερη βάση. Είναι εύκολο να λέει κάποιος θεωρίες και είναι άλλο να εργάζεται μέσα σε πραγματικές συνθήκες και συσχετισμούς. Έμαθα να δουλεύω διαφορετικά, να θέτω στόχους και να φέρνω αποτέλεσμα. Κερδίσαμε την υπόθεση της Τ. Λοϊζίδου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων γιατί προετοιμαστήκαμε, πείσαμε, νικήσαμε. Έτσι το περιουσιακό μπήκε σε μια άλλη βάση, ωφέλιμη για όλους τους Ελληνοκύπριους πρόσφυγες. Αν δεν νικούσαμε στο ΕΔΑΔ την Τουρκία, θα επέβαλλε τη θέση του ο Ντενκτάς που έλεγε «εμείς από εδώ, εσείς από εκεί και να πληρώνουμε τη διαφορά». Έχω την εντύπωση πως αυτά έγιναν πλήρως αντιληπτά. Έχω όμως, δύο ακόμα ειδικές παρατηρήσεις:
Η πρώτη: Για μένα το να κάθεσαι στον καναπέ και να τα θέλεις όλα στο πιάτο είναι μια κανονική παραπλάνηση του κόσμου για τα προβλήματα που υπάρχουν στο περιουσιακό και γενικά στο Κυπριακό. Κατά την κρίση μου, υπάρχουν αυτοί που περιμένουν την πολιτική λύση του Κυπριακού και αυτοί που διεκδικούν απώλεια χρήσης και επιστροφή στις περιουσίες τους. Είναι επιλογή του καθενός. Προτιμώ τη διεκδίκηση.
Η δεύτερη: Η ουσία είναι να αγωνίζεσαι με πράξεις, να φέρνεις αποτέλεσμα και με αυτό το αποτέλεσμα να κερδίζει η Κύπρος! Εμφανώς με εκφράζει το περιεχόμενο που έχει η δεύτερη παρατήρηση και γι’ αυτήν αγωνίζομαι. Μάλιστα μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια λειτουργώ σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ που μιλούν για την Επιτροπή Ακίνητης Ιδιοκτησίας της Τουρκίας στα κατεχόμενα και καθορίζουν την έννοια της «υποτελούς τοπικής διοίκησης» καθώς και τη διαδικαστική ανάγκη (στη διεκδίκηση εναντίον της Τουρκίας) της εξάντλησης των εσωτερικών ένδικων μέσων πριν να φτάσεις σε δίκη ενώπιον του ΕΔΑΔ στο Στρασβούργο.
-Ότι διατηρείτε στενές σχέσεις με τους Αμερικάνους και δη την Αμερικανική πρεσβεία στη Λευκωσία…
-Πιθανώς να μην γνωρίζετε ότι μετά τις σπουδές μου στην Αγγλία και την πρακτική μου εξάσκηση στις Βρυξέλλες, είχα σπουδάσει και εργαστεί στις ΗΠΑ. Οι σπουδές μου είχαν να κάνουν με διεθνές εμπορικό δίκαιο. Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια και για τα τελευταία 33 χρόνια εξασκώ το επάγγελμα του Δικηγόρου. Έχουμε στο γραφείο πελάτες και από την Ευρώπη και την Αμερική και δίδουμε νομικές συμβουλές. Όμως μια και αναφέρετε τις ενέργειες μου με πρεσβείες στην Κύπρο, να μην ξεχνάτε και τις προσπάθειες μου στον Τομέα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Σ’ αυτές περιλαμβάνονται επαφές για προώθηση και εφαρμογή των αποφάσεων του ΕΔΑΔ εναντίον της Τουρκίας όχι μόνο για το περιουσιακό αλλά και για τους αγνοούμενους, καθώς επίσης και εμπορικά θέματα πελατών. Οποιαδήποτε άλλα υπονοούμενα προσπαθείτε να θέσετε δεν με αφορούν.
Υποψήφιος μέχρι τέλους
-Υποψήφιος λοιπόν μέχρι τέλους; Θα είστε στις κάλπες του 2023; Απευθυνόμενος προς ποιους;
-Από τις 28 Φεβρουαρίου εξήγγειλα τη δική μου ανεξάρτητη υποψηφιότητα. Δεν την εξάρτησα από καμιά κομματική στήριξη. Είπα θα είμαι υποψήφιος μέχρι τέλους. Οι Κύπριοι πολίτες μπορούν να δουν το «Περίγραμμα Θέσεων» που έχω παρουσιάσει (achilleas.eu) και να επικοινωνήσουν μαζί μας με τις απόψεις τους. Βέβαια θα πρέπει να κάνουν τις συγκρίσεις που επιβάλλεται σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Περιληπτικά προτείνω τρεις κύριους Πυλώνες:
- Τίμιο Κράτος, Διαφάνεια, κανόνες Greco, τερματισμός στα παράλογα προνόμια, ο ηλεκτρονικός υπολογιστής στην έδρα.
- Στρατηγική, Κύπρος 2035: Πράσινη ανάπτυξη, πλήρης στροφή στις ΑΠΕ, ψηφιακός μετασχηματισμός, μείωση ανισοτήτων, κοινωνικό κράτος.
- Η Λύση μάς συμφέρει. Με δύο κλειδιά για αξιοποίηση (ενέργεια και ευρωτουρκική σχέση) και ένα Ευρωπαϊκό Σχέδιο Ειρήνης.
- Έχω μια παρακαταθήκη μέσα μου: ποτέ να μη συμβιβαστώ με τη διχοτόμηση, να μη δεχθώ τα «δύο κράτη», κάτι που η ΔΔΑ και Σία συζητούσαν πίσω από κλειστές πόρτες με διάφορους.
- Απευθύνομαι στην κοινωνία των πολιτών, σε κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται για την προοδευτική αλλαγή.
- Απευθύνομαι και στον μεγάλο αριθμό των ψηφοφόρων που απέχει. Η αποχή είναι διαμαρτυρία για τα κακώς κείμενα. Οι απέχοντες θεωρούν ότι τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει και όλοι είναι οι ίδιοι. Τους προτείνω να διαβάσουν και να αναλύσουν το πρόγραμμα μου. Τώρα πιστεύω ότι τους δίδεται μια πραγματική ανεξάρτητη υποψηφιότητα που θα εκφράζει τις ανησυχίες τους.
- Μιλώ σε όλους τους πολίτες με σεβασμό. Γνωρίζω τα προβλήματα, επεξεργάζομαι θέσεις για την επίλυσή τους.
- Μιλώ στους νέους με καθαρές θέσεις για τα προβλήματα και τις αγωνίες τους.
- Διεκδικώ την ψήφο κάθε πολίτη που θέλει να δει τη χώρα μας έξω από τον φαύλο κύκλο της διαφθοράς και της αδιαφάνειας.
Ο κόσμος πιστεύω ότι αναζητά μια καινούρια φωνή, μια πραγματικά ανεξάρτητη αλλαγή που να τον εκφράζει και θα παραμείνω στη διαδικασία και γι’ αυτόν τον λόγο.
Είναι βαθιά μου πεποίθηση, ότι η Κύπρος αξίζει καλύτερα!