Κατηγορίες Ανακοινώσεων

Α. Δημητριάδης: Τα άτομα με απώλεια ακοής «πηγή έμπνευσης για εμάς»

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αχιλλέας Δημητριάδης, υπό την ιδιότητά του ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Ευημερίας της Σχολής Κωφών Παίδων – Γεώργιος Μάρκου, απένειμε βραβεία σε βραβευθέντα παιδιά με απώλεια ακοής που φοιτούν στη Σχολή, τα οποία έχουν διακριθεί στους τομείς της εκπαίδευσης, του αθλητισμού και των τεχνών.

«Τα παιδιά αυτά κατάφεραν το ακατόρθωτο. Είστε παράδειγμα προς μίμηση και πηγή έμπνευσης για εμάς,» είπε στο χαιρετισμό του, απευθυνόμενος στα παιδιά, συγχαίροντάς τα θερμά για όλα όσα έχουν πετύχει.

Στο σύντομο χαιρετισμό του κατά την τελετή βράβευσης των παιδιών, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το βράδυ (1/12/2022), ο κ. Δημητριάδης σημείωσε ότι το Ταμείο Ευημερίας είναι επικουρικό στα διαθέσιμα κονδύλια που έχει η Σχολή, προσθέτοντας ότι για 50 χρόνια τώρα το Ταμείο είναι δίπλα τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες με απώλεια ακοής.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος ευχαρίστησε τέλος και τις οικογένειες των παιδιών αλλά και όλους όσοι στηρίζουν τη Σχολή και το έργο που επιτελεί.

Από την πλευρά της η Διευθύντρια της Σχολής Δρα Κίκα Χατζηκακού συγχάρηκε τα παιδιά για τις «άοκνες και υπεράνθρωπες προσπάθειες» που κατέβαλαν για τις οποίες επάξια ανταμοίβονται. Είμαι περήφανη για τα επιτεύγματα των παιδιών μας, είπε.

Στο δικό του χαιρετισμό ο Επίσκοπος Μεσσαορίας Γρηγόριος, αφού συγχάρηκε τα παιδιά για τις επιτυχίες τους, ανέφερε ότι η Εκκλησία στηρίζει κοινωνικές ομάδες που απευθύνονται σε αυτήν. Συγχαρητήρια έδωσε τόσο στο ΔΣ του Ταμείου Ευημερίας όσο και στον Πρόεδρο του Ταμείου.

Πριν την απονομή των βραβείων μαθητές και μαθήτριες παρουσίασαν το θεατρικό δρώμενο «Με φαντάζομαι!» ενώ η όλη τελετή έκλεισε με ελληνικό χορό από ομάδα μαθητών και μαθητριών της Σχολής.

Αριστεία δόθηκαν σε 11 παιδιά, βραβεία σε 8, διακρίσεις σε 13 ενώ άλλα 13 παιδιά εξασφάλισαν θέσεις σε πανεπιστήμια της Κύπρου και της Ελλάδας.

2 Δεκεμβρίου 2022

Scroll to Top