Κατηγορίες Ανακοινώσεων

Αχιλλέας Δημητριάδης: «Για 5 μήνες παράνομος ο διορισμός Μαυρογιάννη ως Μόνιμου Αντιπροσώπου στον ΟΗΕ»

Πηγή: Πολίτης 

Από τις 15 Φεβρουαρίου του 2019 έως τις 24 Ιουνίου του 2019 ο διορισμός του κ. Ανδρέα Μαυρογιάννη ως Μόνιμου Αντιπροσώπου στη Νέα Υόρκη ήταν αντίθετος με το νόμο και αυτά τα είπε ο υπουργός Εξωτερικών στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών στις 11 Ιουλίου, δήλωσε στο ραδιόφωνο του Πολίτη 107.6 και 97.6 ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Αχιλλέας Δημητριάδης.

«Ο υπουργός Εξωτερικών, δήλωσε», σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη, «ότι η απόφαση να διοριστεί ο κ. Μαυρογιάννης ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος στα Ηνωμένα Έθνη προσκρούει στο άρθρο 3 του Περί Διαπραγματευτή της Ελληνοκυπριακής Κοινότητας Νόμου, δεδομένου ότι ο κ. Μαυρογιάννης ήτο και διαπραγματευτής και Μόνιμος Αντιπρόσωπος».

Ερωτηθείς γιατί αναφέρθηκε σε αυτό το θέμα μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ και όχι προηγουμένως, ο κ. Δημητριάδης απάντησε ότι αυτό δεν ήταν μέσα στη θεματολογία της χθεσινής δημοσιογραφικής διάσκεψης για την Ευρώπη. «Αυτό», όπως είπε, «βγήκε από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τα παράλογα προνόμια και το τίμιο κράτος και απάντησα για τις διπλές θέσεις. Το θέμα που εγείρεται είναι ότι έγινε τότε αυτή η διαπίστωση του υπουργού Εξωτερικών και ακολούθως προχώρησαν στη δημιουργία νόμου κατά παραγγελία τον Ιούλιο του 2019 για να κλείσουν αυτό το ζήτημα».

Διαβάστε το ολόκληρο το δημοσιεύμα από τον Πολίτη εδώ

Ακούστε την τοποθέτηση του ανεξάρτητου υποψήφιου για την προεδρία της Δημοκρατίας Αχιλλέα Δημητριάδη, στην «Πρωινή Επιθεώρηση» που μεταδίδεται από τον Πολίτη 107.6 & 97.6:

Scroll to Top