Κατηγορίες Ανακοινώσεων

Αξιοπρεπή ζωή και αξιοπρεπή θάνατο: το ερώτημα που αφορά την ευθανασία

Το όλο θέμα είναι υπαρξιακό, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αχιλλέας Δημητριάδης στη Βουλή, μιλώντας εκ μέρους της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, της οποίας προϊσταται.

Σε δήλωσή του μετά τη χθεσινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, είπε πως «Σήμερα προχωρήσαμε σε μια τεχνική ανάλυση του θέματος και από πλευράς ηθικής και νομικής διάστασης.»

Έχομε, είπε στις δηλώσεις του στη Βουλή, το δεδομένο ότι από πλευράς ανθρωπίνων δικαιωμάτων το άτομο δικαιούται αξιοπρεπή ζωή και το ερώτημα που τίθεται στη συζήτηση που άρχισε σήμερα ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι κατά πόσο το άτομο δικαιούται και αξιοπρεπή θάνατο.

Ο κ. Δημητριάδης κατέθεσε, εκ μέρους του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, μελέτη εβδομήντα σελίδων για το θέμα, που μπορεί να αποτελέσει τροφή για σκέψη.

Σημείωσε, επίσης, ότι τίθεται θέμα εναρμόνισης και της δεοντολογίας και των δικηγόρων και των γιατρών, σε σχέση με τις συμβουλές που μπορούν να δίνουν στους πελάτες τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Επιτροπή Αλήθειας

Η πρόταση για σύσταση Επιτροπής Αλήθειας για την Κύπρο μπορεί να προωθηθεί και μέσω της συζήτησης, μέσα Μαρτίου, για την Τέταρτη Διακρατική Προσφυγή Κύπρου v Τουρκίας, στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η σύστασή της δυνατό να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες χώρες, δήλωσε στο ΣΠΟΡ FM ο Αχιλλέας Δημητριάδης

Περισσοτερα »
Συνεντεύξεις

Το θέμα της αυτόματης εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους έχει καταστεί επείγον και η Βουλή θα πρέπει να τροποποιήσει το νόμο ώστε να μπορέσουν οι νέοι ψηφοφόροι να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, επισημαίνει ο Α.Δημητριάδης στον ΑΝΤ1

Περισσοτερα »
Scroll to Top