Κατηγορίες Ανακοινώσεων

Δελτίο Τύπου – Δημόσια Διαβούλευση στην Ελεύθερη Αμμόχωστο

Η συμμετοχή των νέων μπορεί να φέρει την αλλαγή

Το θέμα των νέων που απαξιούν το σύστημα είναι ένα από τα πιο μεγάλα προβλήματα, τόνισε ψες, μεταξύ άλλων, ο εν δυνάμει υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2023 νομικός Αχιλλέας Δημητριάδης, σε εκδήλωση στο Ζάππειο, στη Δερύνεια, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης που ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο.

Οι νέοι, συνέχισε, θα πεισθούν μόνο αν τους κάνεις να πιστέψουν ότι η δική τους συνεισφορά μπορεί να φέρει μια αλλαγή.

Αναφορικά με ενδεχόμενη ανεξάρτητη υποψηφιότητά του, σημείωσε ότι δεν έχει κομματικά βαρίδια, φέρνει μια νέα πνοή, ότι χρωστά στη χώρα του και θέλει να δώσει όχι να πάρει.

«Νομίζω ωρίμασε ο χρόνος για τον κόσμο να υποστηρίξει ανεξάρτητες υποψηφιότητες, πιστεύω υπάρχει έδαφος να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό με το να ακούσει και να πεισθεί ότι με αυτόν τον τρόπο η ψήφος του μετρά,» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το Κυπριακό, ανέφερε ότι υπάρχει δυνατότητα νομικά να μεταξελιχθεί η Κυπριακή Δημοκρατία σε ομοσπονδία και αυτό «πρέπει να το κάνουμε», υπογραμμίζοντας ότι «το μέρισμα της ειρήνης θα ωθήσει την Κύπρο να προοδεύσει» σε συνθήκες ασφάλειας.

Ειδικά για την Αμμόχωστο, ο κ. Δημητριάδης επεσήμανε την ανάγκη για μια πιο ισορροπημένη τουριστική και οικονομική ανάπτυξη και για συζήτηση των θεμάτων που αγγίζουν τους Δήμους και τις περιοχές που γειτνιάζουν με τα κατεχόμενα.

Παρόλο που δεν είμαι Βαρωσιώτης, είπε, καίγομαι και «θέλω να δώσω ελπίδα και προοπτική», προσθέτοντας ότι η ελπίδα έχει πολλούς συμμάχους.

«Αν πιστεύεις στο πρόγραμμά μου, στο Τίμιο Κράτος, στην ανάγκη αλλαγής, αν θέλεις να ξαναπάεις στο Βαρώσι. Αν το θέλεις, μπορείς να το κάνεις,» πρόσθεσε.

Παρουσιάζοντας τους τρεις άξονες της διαβούλευσης – Τίμιο Κράτος, Κύπρος 2035 και Η Λύση μάς συμφέρει – αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ανάγκη για αναθέωρηση της παιδείας, σημειώνοντας ότι τα παιδιά μας είναι η πιο μεγάλη επένδυση ενώ ανέπτυξε τις θέσεις του και για τους άλλους δύο άξονες. «Είναι πεποίθησή μου ότι η Κύπρος μπορεί να αλλάξει, η Κύπρος πρέπει να αλλάξει και εσείς είσαστε μέρος αυτής της αλλαγής,» ήταν το καταληκτικό του σχόλιο.

 

Δείτε το βίντεο εδώ:

Scroll to Top