Κατηγορίες Ανακοινώσεων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΛΑΡΝΑΚΑ

Α. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ: Η ΚΥΠΡΟΣ ΜΠΟΡΕΙ, ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ

Έχοντας ήδη πραγματοποιήσει 37 σημαντικές διαβουλεύσεις, ο Αχιλλέας Δημητριάδης συνεχίζει τη διαβούλευση με τους πολίτες και τα οργανωμένα σύνολα, αυτή τη φορά στη Λάρνακα, όπου ψες στις Αποθήκες 79 παρουσίασε το όραμά του για μια καλύτερη Κύπρο του αύριο στη βάση τριών πυλώνων – Τίμιο Κράτος, Κύπρος 2035 και Η Λύση μάς Συμφέρει.

Αναλύοντας το όραμά του για ένα Τίμιο Κράτος, ο κ. Δημητριάδης είπε ότι είναι δικαίωμά μας να έχομε ένα τίμιο κράτος, τονίζοντας ότι οι αξίες και οι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να εφαρμόζονται. «Εμείς είμαστε οι Βρυξέλλες,, εμείς πρέπει να εφαρμόζομε τους νόμους», πρόσθεσε.

Προσβλέποντας στην Κύπρο του 2035, τόνισε, μεταξύ άλλων, τη σημασία να δοθούν ευκαιρίες στους νέους, την ανάγκη για μεταρύθμιση στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, την προστασία του περιβάλλοντος και την επιτάχυνση και αποτελεσματικότητα στην ψηφιοποίηση καθώς και την ανάπτυξη της οικονομίας στη βάση της ελεύθερης αγοράς.

«Με άλυτο το Κυπριακό, απλά δεν έχομε ειρήνη,» υπέδειξε αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση, προσθέτοντας ότι είμαστε στο παρά πέντε της διχοτόμησης. Η ΕΕ αποτελεί ομπρέλα προστασίας για να λύσουμε το πρόβλημα και χωρίς τη βοήθεια των Βρυξελλών τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ δύσκολα, σημείωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για την έλλειψη αξιοπιστίας της χώρας μας, είπε ότι όντως η αξιοπιστία της Κύπρου, που έχει να κάνει και με τα ΗΕ και με την ΕΕ, έχει καταρρακωθεί. Οφείλουμε να δείξουμε εντιμότητα και ότι το κράτος δικαίου λειτουργεί, σημείωσε. Αναφορικά με το θέμα της Αμμοχώστου, εξέφρασε την άποψη ότι οι Βαρωσιώτες θα πρέπει να διεκδικήσουν τις περιουσίες τους, ζητώντας αποκατάσταση, επιστορφή και αποζημίωση για απώλεια χρήσης. Το κράτος, τόνισε, δεν έκανε τίποτε σε ό,τι αφορά την απώλεια χρήσης των κατεχόμενων περιουσιών.

 

 

Scroll to Top