Κατηγορίες Ανακοινώσεων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ

Μια προοδευτική αλλαγή είναι στο χέρι μας

Συνεχίζοντας τη δημόσια διαβούλευση με τον κόσμο, ο δικηγόρος Αχιλλέας Δημητριάδης παρουσίασε ψες στην Πάφο το όραμά του για μια καλύτερη Κύπρο του αύριο, και απάντησε σε ερωτήσεις του ακροατηρίου για θέματα που απασχολούν την κοινωνία.

Οικονομία, Κυπριακό, ενεργειακά, πολιτισμός, ευρωπαϊκά, διαφθορά, αναξιοκρατία, παιδεία έθιξαν, μεταξύ άλλων, οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση στο Πολυχώρο Πολιτισμού, «Παλιά Ηλεκτρική».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι το ενεργειακό πλαίσιο μπορεί να υποβοηθήσει τη λύση και να καταστεί καταλύτης στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού και στη θωράκιση την ΑΟΖ μας. Επανέλαβε τη στήριξή του σε λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, στη βάση των ψηφισμάτων των ΗΕ.

Ο κόσμος, ανέφερε σε άλλο σημείο της παρουσίασής του, δικαιούται ιστότητα και ίσες ευκαιρίες αξιοκρατικά, ενώ επεσήμανε ότι χωρίς πρόγραμμα και προσπάθεια τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει.

Σε άλλη ερώτηση για την οικονομία, είπε ότι το συγκριτικό πλεονέκτημα της Κύπρου είναι το ψηλό επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρει, το οποίο ωστόσο χωλαίνει λόγω της καθυστέρησης στην απονομή δικαιοσύνης.

«Η Κύπρος μπορεί αλλά προπαντός πρέπει να αλλάξει», τόνισε καταλήγοντας.

Εξάλλου, στην εισαγωγική του ομιλία, ο κ. Δημητριάδης ανέπτυξε τους τρεις άξονες των θέσεών του – Τίμιο Κράτος, Κύπρος 2035 και Η Λύση μάς συμφέρει – τονίζοντας, μεταξύ άλλων, τη σημασία της συμβολής της Ευρώπης στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού και την ανάγκη για μια καλή οικονομία σε ένα επιτελικό κράτος. Αναφερόμενος στην Πάφο, ο κ. Δημητριάδης υπογράμισε την ανάγκη για μια ισορροπημένη οικονομική και τουριστική ανάπτυξη, αναφέρθηκε στη συνεργασία του Δήμου Πάφου με το Δήμο Τρικάλων στον τομέα των εφαρμογών έξυπνης πόλης και ανάπτυξης πανεπιστημιακών σχολών και στην εταιρική κοινωνική ευθύνη εταιρειών ανάπτυξης γης, που θα πρέπει όχι μόνο να παίρνουν ή να δίνουν.

 

 

Scroll to Top