Κατηγορίες Ανακοινώσεων

Δελτίο Τύπου

Εξαγγελία Υποψηφιότητας για τις Προεδρικές Εκλογές 2023

Αχιλλέας Δημητριάδης:

Αλλαγή με καθαρές θέσεις

Με κεντρικό σύνθημα «Η Κύπρος αξίζει καλύτερα» ο νομικός Αχιλλέας Δημητριάδης εξήγγειλε απόψε (Δευτέρα, 28/2) στην Λευκωσία την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του για τις Προεδρικές Εκλογές του Φεβρουαρίου 2023. Μιλώντας σε μεγάλη συγκέντρωση πολιτών, ο Α. Δημητριάδης είπε ότι διαθέτει τις δυνάμεις και το σχέδιο για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών για να ξαναβρούμε μαζί την ελπίδα και την αξιοπρέπεια μας: «Θέλω να καθαρίσω την χώρα μας από την διαφθορά. Θέλω να της δώσω προοπτική με ορίζοντα το 2035. Θέλω να λύσουμε το Κυπριακό διότι η λύση μάς συμφέρει», τόνισε.

Ο Α. Δημητριάδης παρουσίασε το «Περίγραμμα Θέσεων» του για μια προοδευτική διακυβέρνηση που θα βγάλει την Κύπρο από τα σημερινά αδιέξοδα, την διαφθορά  την αναξιοκρατία και την αναξιοπιστία. «Δεν είναι αυτή η Κύπρος που μας αξίζει, ούτε αυτή που θέλουμε για τα παιδιά μας», τόνισε, επισημαίνοντας επίσης την «κατάρρευση του παιχνιδιού με τον East Med και τον κίνδυνο να χαθεί το Βαρώσι και να πέσει η Κύπρος στα βράχια της διχοτόμησης».

Ο Α. Δημητριάδης τόνισε ότι πιστεύει στις δυνάμεις του κυπριακού λαού, το πείσμα και την πίστη του για προκοπή: «όπως η Κύπρος κατάφερε πολλά σε δύσκολες συνθήκες, έτσι μπορεί να πετύχει και τώρα: με ελπίδα, με καθαρές προτάσεις, με εφικτές και υλοποιήσιμες εισηγήσεις…»

Αναπτύσσοντας τις θέσεις του πάνω σε Τρεις Πυλώνες  – «Τίμιο Κράτος», «Κύπρος 2035», «Η λύση μάς συμφέρει» –  ο Α. Δημητριάδης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η προοδευτική αλλαγή είναι στο χέρι μας για να ενώσουμε το νησί μας, να εκσυγχρονίσουμε το κράτος και τους θεσμούς και να γίνουμε ανοικτό, σύγχρονο, ευρωπαϊκό κράτος με ισορροπημένη ανάπτυξη προς όφελος των πολλών».

Ο Αχιλλέας Δημητριάδης ολοκλήρωσε την ομιλία του, θέτοντας το εκλογικό δίλημμα για το 2023: «Έφθασε ο καιρός για μεγάλες αποφάσεις:  το τείχος του διαχωρισμού θα καθορίζει τις ζωές μας; Ή θα αλλάξουμε τα πράγματα; Απέναντι στον φόβο να βάλουμε ελπίδα. Απέναντι στο εγώ να βάλουμε μαζί δύναμη.»

Η εξαγγελία της υποψηφιότητας Αχιλλέα Δημητριάδη έγινε με την ολοκλήρωση της διαβούλευσης του με οργανωμένα σύνολα , προσωπικότητες, ηγέτες κομμάτων, εμπειρογνώμονες, συνδικαλιστές οργανώσεις και κοινωνικούς φορείς, καθώς και ανοιχτές εκδηλώσεις στην Λεμεσό, την Λάρνακα, την Πάφο, την Ελεύθερη Αμμόχωστο, καταλήγοντας απόψε στην Λευκωσία.

Στην αρχή της ομιλίας του, ο Αχιλλέας Δημητριάδης καταδίκασε την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, υπογραμμίζοντας ότι: «αυτά που συμβαίνουν μάς αφορούν όλους και πρέπει να αντιδράσουμε». Ανακοίνωσε ότι στο Πολιτικό Γραφείο του, δέχεται ανθρωπιστική βοήθεια για την Ουκρανία σε προμήθειες και ρουχισμό.

Δείτε το βίντεο εδώ:

Τι είπε ο Α. Δημητριάδης στην ομιλία του:

Τίμιο Κράτος: «Τέρμα στην αδιαφάνεια. Οι ηγέτες να ηγούνται και να εμπνέουν με το παράδειγμά τους. Πραγματικό Πόθεν Έσχες. Τέρμα στα παράλογα προνόμια. Δείκτης εφαρμογής των νόμων.»

Κύπρος 2035: «Νέο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης με κοινωνική ευαισθησία. Επιτελικός ρόλος του κράτους, στήριξη ιδιωτικής πρωτοβουλίας».

Κοινωνική ευαισθησία: «Αντιμετώπιση των ανισοτήτων και προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης. Μεταρρύθμιση κράτους πρόνοιας. Νέα κοινωνικά δικαιώματα».

Ψηφιακός Μετασχηματισμός για μετάβαση στην νέα εποχή

Ενεργός συμμετοχή στην «πρώτη ταχύτητα» της ΕΕ. Δημιουργία  Υφυπουργείου Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

Μία Κύπρος και Πράσινη! «Νέα στρατηγική για προσέλκυση επενδύσεων στην πράσινη οικονομία. Το υγιές περιβάλλον είναι νέο δικαίωμα».

ΓΕΣΥ: «Ραχοκοκαλιά της Υγείας στην Κύπρο. Στηρίζω την φιλοσοφία του, εστιάζω στην συνεχή αναβάθμιση και βελτίωση του».

Μεταρρύθμιση στην Παιδεία: «να αποκτήσουν οι νέοι κριτική σκέψη, ικανότητα προσαρμογής, πολλαπλές δεξιότητες».

Κυπριακό: «Το παιχνίδι δεν χάθηκε. Τι λύση στηρίζω: ΔΔΟ με πολιτική ισότητα, Πλαίσιο Γκουτέρες, σταυροειδής διαπραγμάτευση, χωρίς στρατεύματα κατοχής και επεμβατικά δικαιώματα».

Ευρωπαϊκό Σχέδιο Ειρήνης: «Σύμπλευση με την ΕΕ για ένα Σχέδιο Ειρήνης για την Κύπρο  που να εξυπηρετεί την ειρήνη, την σταθερότητα και την συνεργασία στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

«Θετική Ατζέντα» ΕΕ – Τουρκίας: «προϋπόθεση της, η επίλυση του Κυπριακού. Η επίλυση θα επιταχύνει τις διαδικασίες αξιοποίησης των υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες ζώνες της Κύπρου».

Η λύση του Κυπριακού μάς συμφέρει «γιατί θα δώσει ύστερα από μισό αιώνα μια ελεύθερη, ενωμένη, κοινή πατρίδα για όλους τους Κυπρίους, χωρίς στρατεύματα κατοχής».

«Επιτροπής Αλήθειας» «στο μοντέλο της Νότιας Αφρικής του Νέλσον Μαντέλα για να συμβάλλει στη διαδικασία συμφιλίωσης»

Μνημείο για το Άγνωστο Θύμα: «ο χώρος τιμής για όλους όσοι έχασαν την ζωή τους για να έχουμε μια πατρίδα ελεύθερη, ενωμένη, ακέραια»

Για την διαβούλευση: «Άκουσα, μίλησα, εμπλούτισα τις γνώσεις μου και ταυτίζομαι με όλους αυτούς που θα δουλέψουν για να επιστρέψει η ελπίδα ξανά στην Κύπρο».

Ως δικηγόρος: «αγωνίστηκα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και βρέθηκα στην πλευρά του αδύναμου, του αδικημένου».

Για τους γονείς του, τον πρώην δήμαρχο Λέλλο Δημητριάδη και την μητέρα του Όλγα ανέφερε: «Είμαι γιος του Λέλλου, από τον οποία έμαθα να είμαι τίμιος, ρεαλιστής και αποτελεσματικός.  Να βρίσκω λύσεις και να στήνω γέφυρες επικοινωνίας. Από την Όλγα, την αφοσίωση στον συνάνθρωπο, την αλληλεγγύη. Και από τους δύο έμαθα να αγαπώ την Κύπρο, την ιστορία και τους ανθρώπους της».

Στιγμιότυπα από την εκδήλωση

 

Scroll to Top