Κατηγορίες Ανακοινώσεων

Δικαίωμα του Πολίτη να ακούει και υποχρέωση του Υποψηφίου να συμμετέχει στα debates

ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ

ΑΧΙΛΛΕΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΑ DEBATES ΤΟΥ ΡΙΚ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

Κάθε υποψήφιος οφείλει να επιδιώκει και όχι να αποφεύγει τον δημοκρατικό διάλογο.

Έτσι ελέγχονται οι θέσεις και οι ιδέες του. Πόσον μάλλον σε αυτούς που διεκδικούν την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο προεκλογικός διάλογος με τη μορφή των debates στο ΡΙΚ, την δημόσια τηλεόραση, τον Σεπτέμβριο είναι χρήσιμος για να σχηματίσουν οι πολίτες πληρέστερη αντίληψη για τις προτάσεις όλων των υποψηφίων.

Εμείς επιδιώκουμε τον διάλογο και έχουμε εκφράσει από την πρώτη στιγμή ετοιμότητα για συμμετοχή. Ο διάλογος είναι αναγκαίος για να μπορούν οι πολίτες να πάρουν τις σωστές αποφάσεις για το ποιος αξίζει να εκλεγεί Πρόεδρος και, ακόμα περισσότερο, με ποιες προτάσεις κατέρχεται στον εκλογικό στίβο.

Με λύπη έχουμε πληροφορηθεί ότι  κ. Χριστοδουλίδης αποφάσισε χθες να ακυρώσει την συμμετοχή του στα debates στο ΡΙΚ του Σεπτεμβρίου. Αυτό υποτιμά την κρίση των πολιτών και ευτελίζει τον δημόσιο διάλογο.

Θεωρούμε επίσης, ότι τόσο το ΡΙΚ, ως η δημόσια τηλεόραση, όσον και οι άλλοι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν ευθύνη έναντι των πολιτών να δώσουν ίσο χρόνο σε όλους τους υποψηφίους  για να διατυπώσουν τις θέσεις τους.

Αυτό δεν γίνεται με μονόλογο αλλά μόνο με διάλογο.

Η Κύπρος αξίζει καλύτερα!

11 Αυγούστου 2022

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Επιτροπή Αλήθειας

Η πρόταση για σύσταση Επιτροπής Αλήθειας για την Κύπρο μπορεί να προωθηθεί και μέσω της συζήτησης, μέσα Μαρτίου, για την Τέταρτη Διακρατική Προσφυγή Κύπρου v Τουρκίας, στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η σύστασή της δυνατό να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες χώρες, δήλωσε στο ΣΠΟΡ FM ο Αχιλλέας Δημητριάδης

Περισσοτερα »
Συνεντεύξεις

Το θέμα της αυτόματης εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους έχει καταστεί επείγον και η Βουλή θα πρέπει να τροποποιήσει το νόμο ώστε να μπορέσουν οι νέοι ψηφοφόροι να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, επισημαίνει ο Α.Δημητριάδης στον ΑΝΤ1

Περισσοτερα »
Scroll to Top