Κατηγορίες Ανακοινώσεων

Δήλωση Α. Δημητριάδη για την ανέγερση πολυώροφης πολυκατοικίας στην οδό Κινύρα

ΔΗΛΩΣΗ ΑΧΙΛΛΕΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Παρακολουθώ τις δικαιολογημένες αντιδράσεις των δημοτών Λευκωσίας και οργανωμένων συνόλων, στην πρόθεση της κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργού Εσωτερικών να αδειοδοτήσουν την ανέγερση πολυώροφης πολυκατοικίας σε περιοχή ειδικού χαρακτήρα, στην οδό Κινύρα κοντά στο Λήδρα Πάλας.

Πρόκειται για αυθαίρετη ενέργεια η οποία θα παραβιάζει, τόσο το Τοπικό Σχέδιο Λευκωσίας και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης που αντιτίθεται στη συγκεκριμένη ανάπτυξη, όσο και τις τεκμηριωμένες και εμπεριστατωμένες ενστάσεις αρμοδίων θεσμών (Τμήμα Πολεοδομίας, ΕΤΕΚ).

Η θέση μου είαι καθαρή: Οι κανόνες πρέπει να τηρούνται. Έχει καταντήσει συνήθεια της κυβέρνησης να επικαλείται την εξαίρεση και την παρέκκλιση και να καταργεί έτσι τον κανόνα. Οι πρακτικές αυτές δείχνουν αδιαφάνεια και αυθαιρεσία. Οι πολίτες  εκφράζουν ανοιχτά τη διαφωνία τους και προβάλλουν ένα δίκαιο αίτημα. Υποστηρίζω το αίτημά τους.

Πρέπει να τεθεί τέρμα στην αυθαιρεσία. Τη θέση της πρέπει να πάρουν οι θεσμοθετημένες διαδικασίες και οι τεκμηριωμένες αποφάσεις. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση να λειτουργήσει, οι πολεοδομικοί κανόνες να υπερισχύσουν και οι αρμόδιοι θεσμοί να ασκούν την εποπτεία. Έτσι λειτουργεί ένα σύγχρονο τίμιο κράτος.

11 Ιανουαρίου, 2023

 

 

Scroll to Top