Κατηγορίες Ανακοινώσεων

Δήλωση Α. Δημητριάδη για την προσπάθεια των «4»

Συναντήθηκα σήμερα με τους φίλους ανεξάρτητους υποψήφιους Κωνσταντίνο Χριστοφίδη και Μάριο Ηλιάδη, με τους οποίους συζητήσαμε την προοπτική συνεργασίας, υπό το φως της απόφασης του φίλου Χριστόδουλου Πρωτοπαπά να αποχωρήσει από την προσπάθεια. Πίστευα και πιστεύω στις ευρύτερες συνεργασίες. Γι’ αυτό κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια για να πετύχει το εγχείρημα ανάμεσα στους 4 ανεξάρτητους υποψήφιους για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Αποδέχθηκα την εισήγηση για διενέργεια δημοσκόπησης, παρά το γεγονός ότι όλες οι υπάρχουσες δημοσκοπήσεις δείχνουν με σαφήνεια τις τάσεις. Η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε για τη διεξαγωγής της, δεν με έβρισκε σύμφωνο. Παραταύτα, έδειξα κάθε διάθεση να βρεθεί η φόρμουλα, αλλά δυστυχώς αυτό δεν έγινε κατορθωτό. Πέραν τούτου η αδυναμία να εξευρεθεί γρήγορη απόφαση, ταυτόχρονα ανέδειξε και διαφορές στις πολιτικές θέσεις μεταξύ μας.

Η κοινή γνώμη περίμενε από εμάς περισσότερα. Περίμενε να κινηθούμε γρηγορότερα, γιατί πράγματι με τη συνεργασία μας θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια νέα  δυναμική στο εκλογικό σκηνικό. Λυπούμαι που δεν έγινε κατορθωτή η συνεργασία μας.

Σε ότι με αφορά, δηλώνω την αποφασιστικότητά μου να συνεχίσω την εκλογική μάχη με όλους τους φίλους και υποστηρικτές της υποψηφιότητάς μου. Συνεχίζουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε από τον περασμένο Φεβρουάριο για να συμβάλουμε ώστε να έρθουν καλύτερες μέρες στη χώρα μας. Για την αποτροπή της διχοτόμησης. Για να φτιάξουμε ένα Τίμιο Κράτος. Για να δημιουργήσουμε νέα αναπτυξιακή προοπτική προς όφελος της κοινωνίας. Σε αυτή την προσπάθεια είναι ευπρόσδεκτος κάθε πολίτης και κάθε οργανωμένο σύνολο που πιστεύει ότι η Κύπρος αξίζει καλύτερα.

19/10/2022

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Επιτροπή Αλήθειας

Η πρόταση για σύσταση Επιτροπής Αλήθειας για την Κύπρο μπορεί να προωθηθεί και μέσω της συζήτησης, μέσα Μαρτίου, για την Τέταρτη Διακρατική Προσφυγή Κύπρου v Τουρκίας, στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η σύστασή της δυνατό να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες χώρες, δήλωσε στο ΣΠΟΡ FM ο Αχιλλέας Δημητριάδης

Περισσοτερα »
Συνεντεύξεις

Το θέμα της αυτόματης εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους έχει καταστεί επείγον και η Βουλή θα πρέπει να τροποποιήσει το νόμο ώστε να μπορέσουν οι νέοι ψηφοφόροι να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, επισημαίνει ο Α.Δημητριάδης στον ΑΝΤ1

Περισσοτερα »
Scroll to Top