Κατηγορίες Ανακοινώσεων

Δήλωση Α. Δημητριάδη μετά τον πρώτο γύρο των Προεδρικών Εκλογών. Την Πέμπτη ανακοινώνει ποιον υποψήφιο θα στηρίξει

Ο Αχιλλέας Δημητριάδης θα ανακοινώσει σε δημοσιογραφική διάσκεψη την προσεχή Πέμπτη το πρωί, 9 Φεβρουαρίου, τον υποψήφιο που ο ίδιος θα στηρίξει στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου.

Σε σύντομες δηλώσεις του στο Εκλογικό Επιτελείο του, ο υποψήφιος Πρόεδρος στο σημερινό πρώτο γύρο των εκλογών, επανέλαβε ότι ήρθε για να μείνει, κάτι που, όπως είπε, θα συνεχίζει να το λέει.

Για το αποτέλεσμα της σημερινής εκλογικής αναμέτρησης, ο Αχιλλλέας Δημητριάδης, ο οποίος εξασφάλισε παγκύπρια 2.04%, είπε πως «θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο».

«Να είστε βέβαιοι ότι εν ονόματι των ανθρώπων που στήριξαν αυτές τις θέσεις θα ήθελα να συνεχίσω γιατί πιστεύω ότι έχουμε ανοίξει μια διαφορετική αντιμετώπιση των πραγμάτων και ελπίζω ότι αυτός ο διάλογος θα βοηθήσει την κοινωνία μας να πάει μπροστά», τόνισε στις δηλώσεις του.

Ο κ. Δημητριάδης συνεχάρη τους δύο ανθυποψηφίους του που πέρασαν στο δεύτερο γύρο της προσεχούς Κυριακής, Νίκο Χριστοδουλίδη και Ανδρέα Μαυρογιάννη, και είπε ότι βάσει των 12 προτεραιοτήτων που έχει θέσει, είναι έτοιμος να συζητήσει «σε θέματα αρχής για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε και να αποφασίσουμε ποιόν από τους δύο θα υποστηρίξουμε».

Κατά την προεκλογική εκστρατεία, συνέχισε, «θέσαμε αρχές και προβάλαμε καθαρές θέσεις αναδεικνύοντας τη σημασία του Τίμιου Κράτους που είναι τώρα στη δημόσια συζήτηση και είναι από τα σοβαρά θέματα που απασχολούν την κοινωνία μας».

Απαντώντας σε ερώτηση για τη μετέπειτα πορεία του στο πολιτικό γίγενσθαι, είπε πως δεν είναι σε θέση από τώρα να αναφερθεί στη μεθοδολογία που θα ακολουθήσει, δηλαδή κατά πόσο θα είναι μία ομπρέλα, μία πλατφόρμα, μία συνεργασία. «Αυτό θα το δούμε», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας στις δηλώσεις του, ο κ. Δημητριάδης ευχαρίστησε όλους που τον τίμησαν με την ψήφο τους, την Κίνηση «Αμμόχωστος για την Κύπρο» για τη στήριξη καθώς και τα μέλη του Επιτελείου του, σημειώνοντας ότι «έκαναν μια απίστευτη δουλειά τους τελευταίους μήνες». Ευχαρίστησε επίσης την ομάδα στο γραφείο του Εφόρου Εκλογών και τους δημόσιους υπαλλήλους που έκαναν αυτή τη διαδικασία να είναι μια «γιορτή της δημοκρατίας», κατά την έκφρασή του.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε προς την οικογένεια και τους φίλους του, οι οποίοι, όπως ανέφερε, «πρώτα από όλα με άντεξαν και μου έδωσαν θάρρος να συνεχίσω αυτή την προσπάθεια που πιστεύω είναι ο σωστός δρόμος».

Η Κύπρος αξίζει καλύτερα!

Λευκωσία, 5 Φεβρουαρίου, 2023

 

 

 

 

 

 

Scroll to Top