Κατηγορίες Ανακοινώσεων

Δήλωση του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας Αχιλλέα Δημητριάδη για τη μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης

ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ

Σωστή προσπάθεια να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα στη Δικαιοσύνη, χαρακτήρισε τη χθεσινή ψήφιση από τη Βουλή νόμου για την 17η τροποποίηση του Συντάγματος, ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αχιλλέας Δημητριάδης, μιλώντας σήμερα στην Μαρία Θεριστή, στο ραδιόφωνο του ΠΟΛΙΤΗ.

Το πρόβλημα με την καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης είναι από τα πιο σημαντικά στην καθημερινότητα των πολιτών. Η προσπάθεια που γίνεται τώρα για μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης είναι σε δύο φάσεις, η μία αφορά την τροποποίηση του Συντάγματος για να μπορούν να γίνουν περαιτέρω αλλαγές και η δεύτερη που αναμένεται  την προσεχή Πέμπτη για δύο νέους νόμους  για τη λειτουργία του Ανωτάτου και του Εφετείου.

Ο Αχιλλέας Δημητριάδης τόνισε ότι η τροποποίηση για την επέκταση της δικαιοδοσίας των Διοικητικών Δικαστηρίων είναι πολύ σημαντικό θέμα, αφού θα έχουμε Διοικητικό Δικαστήριο όχι μόνο σε θέματα διαδικασίας αλλά και ουσίας, που θα μπορεί  να ασκεί αποτελεσματικό έλεγχο πάνω στη διοίκηση των δικαστηρίων με εξουσιοδότηση να κρίνει την ορθότητα της όποιας απόφασης.

Για περαιτέρω επίσπευση της διαδικασίας εισηγήθηκε και την ένταξη της έννοιας του «νομικού βοηθού» στο Πρωτόδικο Δικαστήριο. Επίσης αναφορικά με τους διορισμούς δικαστών, υπέδειξε ότι δίνεται τώρα η δυνατότητα να προσβάλλονται αυτοί, ούτως ώστε ο έλεγχος διορισμού δικαστών να μην μένει στο απυρόβλητο και εντός του συστήματος του συγκεκριμένου οργάνου που τους διορίζει.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την παρέμβαση του κ. Δημητριάδη στο ραδιόφωνο του ΠΟΛΙΤΗ στον ακόλουθο σύνδεσμο. https://www.youtube.com/watch?v=rOL9uYGQCWo

Scroll to Top