Κατηγορίες Ανακοινώσεων

Δήλωση Υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας Α. Δημητριάδη για τις διαρροές εγγράφων

Συχνά φαίνεται να γίνεται διαρροή εγγράφων από την πλευρά του προέδρου Αναστασιάδη, που συνδέονται με τις συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και ειδικότερα με τη Διάσκεψη για την Κύπρο στο Κραν Μοντάνα.
Ο ΟΗΕ τηρεί την εμπιστευτικότητα των συνομιλιών, ενώ το Προεδρικό Μέγαρο φαίνεται να διαρρέει τα έγγραφα με την πιο μεγάλη ευκολία.
Η ουσία είναι πως δύο φορές ο πρόεδρος Αναστασιάδης και οι συνεργάτες του σηκώθηκαν και έφυγαν από τις συνομιλίες, τόσο στο Μον Πελεράν, όσο και στο Κραν Μοντάνα. Ακόμα και μέλη της Διαπραγματευτικής Ομάδας το βεβαιώνουν.
Οι διαρροές με στόχο την εσωτερική κατανάλωση μόνο ζημιά προκαλούν. Η Κύπρος οδεύει στα βράχια της διχοτόμησης και εμείς ασχολούμαστε με τη «μάχη» του προέδρου για να δικαιωθούν οι τραγικοί χειρισμοί του. Η κοινή γνώμη πλέον έχει καθαρή αντίληψη για το τι έγινε.
Το κύριο θέμα είναι μιλήσουμε για το σήμερα και το αύριο. Αυτό είναι το θέμα μας γιατί αυτό ενδιαφέρει όλη την Κύπρο. Είναι αναγκαίο να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να αποτρέψουμε τη διχοτόμηση που μάς κτυπά την πόρτα.
Έχουμε δύο κλειδιά για να σπάσουμε το αδιέξοδο και πρέπει να τα χρησιμοποιήσουμε.
Το ένα είναι η Ευρωτουρκική σχέση ώστε η «θετική ατζέντα» να προχωρά παράλληλα και με προϋπόθεση την πρόοδο των συνομιλιών για επίλυση.
Το άλλο είναι το φυσικό αέριο. Θεωρώ ως ιδιαίτερα χρήσιμη την πρόταση που επέδωσε το ΑΚΕΛ στον πρόεδρο Αναστασιάδη τον Δεκέμβριο του 2020 για το θέμα του φυσικού αερίου και η οποία προβλέπει πως μετά την επίλυση του Κυπριακού «η ομοσπονδιακή Κύπρος και η Τουρκία θα αρχίσουν συνομιλίες για σύναψη αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας για μεταφορά φυσικού αερίου προς την Τουρκία με αγωγό, είτε για δική της χρήση, είτε για μεταφορά προς άλλους προορισμούς».
Τα ηττημένα μυαλά θεωρούν ότι το παιχνίδι χάθηκε. Δεν χάθηκε όμως.
Μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα εφόσον θέλουμε να αξιοποιήσουμε τα χαρτιά μας και εφόσον ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας!
Scroll to Top