Κατηγορίες Ανακοινώσεων

Εγκαίνια Εκλογικού Επιτελείου Στη Λεμεσό

Ομιλία Αχιλλέα Δημητριάδη

«Η Κύπρος δεν χρειάζεται άλλα κροκοδείλια δάκρυα»

Ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Αχιλλέας Δημητριάδης εγκαινίασε χθες βράδυ (Τετάρτη, 21/12) το εκλογικό επιτελείο του στη Λεμεσό, παρουσία φίλων και υποστηρικτών του.

Σε ομιλία του ο Α. Δημητριάδης αναφέρθηκε στα πολλαπλά αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η Κύπρος, την ακρίβεια και το κόστος ζωής, τα ενοίκια, τα πρωτόγνωρα επίπεδα διαφθοράς και την κατάσταση στο Κυπριακό, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

«Η Κύπρος κατρακυλά στα βράχια της διχοτόμησης. Αντί ο πρόεδρος Αναστασιάδης να δίνει λόγο για τα πεπραγμένα της δεκαετούς διακυβέρνησης του, μοιράζει συνεντεύξεις στα κανάλια και μιλά ως τοποτηρητής του επόμενου προέδρου, εφόσον εκλεγεί ένας από τους τρεις στενούς του συνεργάτες. Αλλάζει την ατζέντα  για να αποφύγουμε να δούμε πού μάς έχει οδηγήσει η πολιτική που έχει ακολουθήσει ο ίδιος και οι στενοί του συνεργάτες».

Ο Α. Δημητριάδης έκανε ειδική αναφορά στις πρόσφατες ενέργειες της Τουρκίας για αναβάθμιση του ψευδοκράτους και σχολιάζοντας την αναφορά Αναστασιάδη ότι θα συνεχίσει και μετά την ολοκλήρωση της θητείας του να αγωνίζεται για επανέναρξη του διαλόγου για μια λύση στο Κυπριακό, διερωτήθηκε: «Δεν είναι ο ίδιος που σηκώθηκε και έφυγε από το Κραν Μοντάνα; Δέκα χρόνια στην προεδρία τι έκανε; Δέκα χρόνια πού ήταν ο νους του; Μήπως ήταν στις Σεϋχέλλες ή μήπως ήταν αφοσιωμένος στη βιομηχανία με τα χρυσά διαβατήρια;»

Ο Α. Δημητριάδης ανέφερε ότι «ο πρόεδρος Αναστασιάδης κάνει τώρα εκκλήσεις για να ξαναγυρίσουμε εκεί που ήμασταν πριν από 5 χρόνια, αλλά η χαμένη αξιοπιστία κοστίζει ακριβά. Η Κύπρος δεν χρειάζεται άλλα κροκοδείλια δάκρυα».

Αναφερόμενος στη σημασία των εκλογών, ο Α. Δημητριάδης είπε ότι η Κύπρος μπορεί να ελπίζει ξανά: Με την ψήφο μας κρατάμε την τύχη μας στα χέρια μας! Πώς;  Να ανακτίσουμε την αξιοπιστία μας και με δύο κλειδιά – το φυσικό αέριο και την Ευρωτουρκική σχέση – να αλλάξουμε τα πράγματα.

Σε σχέση με τα ζητήματα της διαφθοράς και της συγκάλυψης, ο Α. Δημητριάδης τόνισε ότι η Κύπρος αξίζει το Τίμιο Κράτος και παρέθεσε τις προτάσεις του, μεταξύ άλλων για:

  • Διεξαγωγή ανεξάρτητης ποινικής διερεύνησης του σκανδάλου με τα χρυσά διαβατήρια, με διορισμό ποινικών ανακριτών από το Υπουργικό Συμβούλιο και με συνδρομή από τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς
  • Διαχωρισμό στις αρμοδιότητες του Γενικού Εισαγγελέα, άλλος να είναι ο νομικός σύμβουλος και άλλος ο ποινικός ανακριτής
  • Πραγματικό πόθεν έσχες με βάση την πρόταση Πισσαρίδη, Συρίμη, Παναγιωτίδη

Ο Α. Δημητριάδης ανέφερε περαιτέρω ότι εφόσον εκλεγεί, μια σειρά από παράλογα προνόμια θα καταργηθούν. Είπε χαρακτηριστικά:

  • Τέλος στις διπλές συντάξεις, στις λιμουζίνες και τα φιλοδωρήματα σε κρατικούς αξιωματούχους.
  • Διακίνηση μόνο με υβριδικά, χαμηλού κυβισμού αυτοκίνητα και μόνο για υπηρεσιακές υποθέσεις

Ανέφερε επίσης ότι θα προχωρήσει στη μείωση του μισθού του Προέδρου και των Υπουργών κατά 10%.

Ο Α. Δημητριάδης έκανε ειδική αναφορά και στις προτάσεις του για «Μία Κύπρο και Πράσινη!», με έμφαση στην γρήγορη στροφή στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας για φθηνή και προσιτή ενέργεια, την Κυκλική οικονομία και την κατοχύρωση της προστασίας του περιβάλλοντος ως δικαίωμα των πολιτών.

Στην καταληκτική του αναφορά, ο Α. Δημητριάδης τόνισε: Η Κύπρος δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι. Με την ψήφο μας αλλάζουμε πορεία.

Γιατί η Κύπρος αξίζει καλύτερα!

Το Εκλογικό Επιτελείο Αχιλλέα Δημητριάδη στη Λεμεσό βρίσκεται στην οδό Νίκου Παττίχη 174.  Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, το Εκλογικό Επιτελείο Λεμεσού οργάνωσε εκστρατεία συλλογής τροφίμων για άπορες οικογένειες ενόψει των εορτών. Ο κ. Δημητριαδης ευχαριστησε εταιρείες και ιδιώτες που προσέφεραν τρόφιμα τα οποία και παραδόθηκαν στα μαγειρεία της Μητρόπολης Λεμεσού.

 

Scroll to Top