Κατηγορίες Ανακοινώσεων

Επικίνδυνη η ανεξέλεγκτη εξουσία Υπουργικού και Υπ.Υγείας για έκδοση διαταγμάτων

Η λέξη κλειδί είναι η εξισορρόπηση των δικαιωμάτων του ενός έναντι του άλλου, σχολίασε ο Πρόεδρος της επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου, Αχιλλέας Δημητριάδης, με αφορμή τα μέτρα για την πανδημία.

Εξήγησε ότι ο άμεσος εξαναγκασμός σε εμβολιασμό δεν μπορεί να γίνει, αλλά ίσως είναι εφικτός ο έμμεσος εξαναγκασμός, με την λήψη συγκεκριμένων μέτρων.

Πάντως, ο κ. Δημητριάδης χαρακτήρισε επικίνδυνη την ανεξέλεγκτη εξουσία που έχει το υπουργικό συμβούλιο και ο Υπουργός Υγείας με την έκδοση διαταγμάτων, που είναι βασισμένα στον νόμο περί Λοιμοκαθάρσεως που ισχύει από την εποχή της αγγλοκρατίας.

Πρόσθεσε ότι τα διατάγματα θα έπρεπε να εκδίδονται ίσως για ένα μήνα, αλλά στην συνέχεια θα πρέπει να έχει την εξουσία η Βουλή να ασκήσει έλεγχο.

Διαφορετικά πρόσθεσε, θα συνεχίσει η αυθαιρεσία και η συνεχής επέμβαση της κυβέρνησης στα ατομικά δικαιώματα των πολιτών.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Επιτροπή Αλήθειας

Η πρόταση για σύσταση Επιτροπής Αλήθειας για την Κύπρο μπορεί να προωθηθεί και μέσω της συζήτησης, μέσα Μαρτίου, για την Τέταρτη Διακρατική Προσφυγή Κύπρου v Τουρκίας, στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η σύστασή της δυνατό να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες χώρες, δήλωσε στο ΣΠΟΡ FM ο Αχιλλέας Δημητριάδης

Περισσοτερα »
Συνεντεύξεις

Το θέμα της αυτόματης εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους έχει καταστεί επείγον και η Βουλή θα πρέπει να τροποποιήσει το νόμο ώστε να μπορέσουν οι νέοι ψηφοφόροι να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, επισημαίνει ο Α.Δημητριάδης στον ΑΝΤ1

Περισσοτερα »
Scroll to Top