Κατηγορίες Ανακοινώσεων

Γραπτή Δήλωση Αχιλλέα Δημητριάδη για τις καταγγελίες της Διευθύντριας των Κεντρικών Φυλάκων

Οι καταγγελίες που διατύπωσε δημόσια η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών Άννα Αριστοτέλους σε βάρος ανώτερου αξιωματικού της Αστυνομίας δημιουργούν μείζον θεσμικό ζήτημα.

Πρώτον, γνώριζε ή όχι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το σοβαρό αυτό περιστατικό, όπως ισχυρίζεται μερίδα του τύπου;

Δεύτερον, σε σχέση με την διερεύνηση της καταγγελίας, ποιος θα αναλάβει να διεξαγάγει μια πραγματικά ανεξάρτητη έρευνα;

Εκφράζω τον προβληματισμό και την ανησυχία μου για το γεγονός ότι αυτά τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα.

Υπογραμμίζω ότι δύο τμήματα που υπάγονται στο ίδιο Υπουργείο, το Τμήμα Φυλακών και η Αστυνομία, δεν συνεργάζονται και ως αποτέλεσμα δεν φαίνεται να υπάρχει τρόπος συνεννόησης για το τί πρέπει να γίνει.

Πώς είναι δυνατόν η πολιτεία να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στους πολίτες όταν δύο υπηρεσίες που είναι αρμόδιες για την ασφάλεια, δεν μπορούν να συνεργαστούν για τα στοιχειώδη.

Όπως έχω και στο παρελθόν υποστηρίξει, η Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς πρέπει να έχει δόντια να κάνει πραγματική ανάκριση και να φέρει σε πέρας ένα πλήρες ανακριτικό έργο.

Η σημερινή Αρχή δεν μπορεί να κάνει τίποτε από τα πιο πάνω και αυτό φαίνεται από το πρώτο περιστατικό που πρέπει να αντιμετωπίσει.

Η διαφθορά στην Κύπρο έχει φτάσει σε πρωτόγνωρα επίπεδα επί των ημερών της παρούσας διακυβέρνησης.

Η Κύπρος έχει την ανάγκη μιας νέας διακυβέρνησης, στην οποία, οι ανεξάρτητες αρχές πρώτον, να συγκροτούνται από άτομα με αποδεδειγμένη γνώση των θεμάτων και δεύτερος να διαθέτουν εγνωσμένο κύρος και ανεξαρτησία γνώμης.

Όσο διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση, τόσο περισσότερο οι πολίτες θα θέτουν ερωτήματα χωρίς απαντήσεις.

Η Κύπρος αξίζει περισσότερα και η πρόταση μου για το Τίμιο Κράτος (www.achilleas.eu) αποτελεί μια εφικτή απάντηση στα συσσωρευμένα αδιέξοδα.

20/06/2022

Scroll to Top