Κατηγορίες Ανακοινώσεων

Γραπτή Δήλωση του Υποψήφιου για την Προεδρία Α. Δημητριάδη για την «υπόθεση Αριστοτέλους»

Τα γεγονότα που ακολουθούν τις καταγγελίες της Διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών Άννας Αριστοτέλους για προσπάθεια παγίδευσης της από ανώτερο αξιωματικό της Αστυνομίας, προκαλούν απορίες.

Πώς είναι δυνατόν να έχει διοριστεί μόνο ένας ανεξάρτητος ανακριτής για τις σοβαρές καταγγελίες της Διευθύντριας των Φυλακών, ενώ για ένα άλλο ζήτημα το οποίο φαίνεται να συνδέεται με τη δημοσίευση ενός e-mail στον Τύπο, η Γενική Εισαγγελία να έχει ορίσει τέσσερις ανακριτές; Μάλιστα, για το θέμα της ενδεχόμενης διαρροής πληροφοριών στην τηλεόραση (σε σχέση με την καταγγελία) δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο.

H Άννα Αριστοτέλους έχει δείξει θάρρος και τόλμη, καταγγέλλοντας κάποια γεγονότα που κατά την άποψή της αμαυρώνουν την εικόνα της Αστυνομίας. Για το τόλμημά της αυτό φαίνεται να δέχεται επιθέσεις από το σύστημα πριν ακόμη συμπληρωθεί η έρευνα του ανεξάρτητου ανακριτή. Η μάχη εναντίον της διαφθοράς χρειάζεται θεσμικά μέτρα για να προστατεύσουν αυτούς που καταγγέλλουν.

Πρόσφατα, η Βουλή ψήφισε νομοθεσίες για καταπολέμηση της διαφθοράς και προστασία μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος. Διορίστηκαν πρόσωπα να στελεχώσουν την Αρχή κατά της Διαφθοράς. Δυστυχώς, η εφαρμογή των μέτρων αυτών καθυστερεί και μπορεί να είναι αργά για να χρησιμοποιηθούν στην περίπτωση της κ. Αριστοτέλους.

Καλώ την κ. Αριστοτέλους να παραμείνει σταθερή στην καταγγελία της. Ο αγώνας μπορεί να είναι δύσκολος, αλλά δεν πρέπει να καταθέτουμε τα όπλα, ιδίως όταν πρόκειται για το δημόσιο συμφέρον. Αυτό απαιτεί το Τίμιο Κράτος.

Μαζί σου Άννα.

Η Κύπρος αξίζει καλύτερα.

2 Αυγούστου, 2022

 

 

Scroll to Top