Κατηγορίες Ανακοινώσεων

Γραπτή Δήλωση Υποψήφιου Προέδρου Αχιλλέα Δημητριάδη για την Πρωτομαγιά

Η 1η Μαϊου έχει καθιερωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο ως μέρα τιμής για τους εργατικούς αγώνες. Είναι μια επιβαλλόμενη τιμή σε όλους όσοι αγωνίστηκαν για να κατακτήσουν οι εργαζόμενοι τα θεμελιώδη δικαιώματά τους.

Σήμερα πολλά δικαιώματα θεωρούνται αυτονόητα, όμως δεν ήταν αυτονόητα πριν μερικές δεκαετίες. Η Παγκόσμια Εργατική Πρωτομαγιά μάς θυμίζει πως η συλλογική δράση είναι αναγκαία, γιατί βοηθά όλους στην κατάκτηση στόχων που ωφελούν τους εργαζόμενους.

Με αφορμή την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς θέλω να υπογραμμίσω ότι το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας μας, οι εργαζόμενοι, είναι ισχυρό πλεονέκτημα για την οικονομία και την ανάπτυξη μας.

Αλλά η Κύπρος σήμερα στερείται αναπτυξιακής πυξίδας. Οι ευκαιριακές πολιτικές δεν συνιστούν «πυξίδα». Ανάπτυξη δεν γίνεται με ανεπαρκείς μισθούς για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας,  με ανισότητες στην αμοιβή ανδρών και γυναικών, με χαμηλές συντάξεις. Χρειάζεται να μειώσουμε τις κοινωνικές ανισότητες, να καταργήσουμε τα παράλογα προνόμια στους λίγους και να μεταρρυθυμίσουμε  το κράτος πρόνοιας. Να θέσουμε μετρήσιμους στόχους ώστε ο  ελάχιστος μισθός να ανέλθει στο 60% του μέσου εισοδήματος. Να δώσουμε έμφαση στην πράσινη ανάπτυξη, στην κυκλική οικονομία και στην ψηφιακή μας πρόοδο.

Κάθε 1η Μαΐου τιμούμε όλους όσοι αγωνίστηκαν για να αλλάξει η ζωή των εργαζομένων.

Την 1η Μαΐου 2022 θέτουμε στόχους για το σήμερα και σχεδιάζουμε μια διαφορετική πορεία.

Γιατί η Κύπρος αξίζει καλύτερα!

30/04/2022

Scroll to Top