Κατηγορίες Ανακοινώσεων

 Η πενταετής απραξία παγιώνει τα τετελεσμένα

ΔΗΛΩΣΗ  ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΟΥ ΟΗΕ

Η σημερινή  ( ΧΘΕΣ ΤΡΙΤΗ ΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΑΝΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ) Έκθεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες για την αποστολή της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, την κατάσταση στην νεκρή ζώνη και το Βαρώσι, δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη.

Ο ΟΗΕ περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση και ασκεί κριτική στις «δύο πλευρές» για πράξεις ή παραλείψεις τους, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο σύγκρουσης στη νεκρή ζώνη. Ο ΓΓ, από την άλλη,  επιδοκιμάζει τη δουλειά που κάνουν οι Τεχνικές Επιτροπές και αυτό αξίζει να το σημειώσουμε.

Το Κυπριακό βρίσκεται στη χειρότερη στιγμή από το ’74. Χωρίς συνομιλίες, χωρίς βάση διαπραγμάτευσης, χωρίς ειδικό απεσταλμένο. Ο πρόεδρος Αναστασιάδης «και Συνεργάτες», έχουν μεγάλη ευθύνη για τα σημερινά αδιέξοδα. Έκαναν «ιδεοθύελλες» για «δύο κράτη», έκαναν παιχνίδια για επιστροφή στο Σύνταγμα του ’60. Δεν παραγνωρίζω την τουρκική αδιαλλαξία, αλλά και δεν αγνοώ τη δική μας πενταετή απραξία. Το status quo δεν πρέπει να είναι το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Ποτέ συμβιβασμός με τη διχοτόμηση. Γι’ αυτό και εισηγούμαι τα δύο κλειδιά – ενέργεια και ευρωτουρκική σχέση – για να σπάσουμε το αδιέξοδο. Μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση, χαράσσοντας μια νέα πορεία το Φεβρουάριο του 2023.

Η Κύπρος αξίζει καλύτερα!

6 Ιουλίου, 2022

 

Scroll to Top