Κατηγορίες Ανακοινώσεων

Α. Δημητριάδης: Λάθος ο φράκτης, 300 προσοντούχοι για εξέταση των αιτήσεων ασύλου.

Τον διορισμό 300 προσοντούχων ατόμων για να αναλάβουν την εξέταση αιτήσεων ασύλου, προτείνει ο υποψήφιος για την Προεδρία Αχιλλέας Δημητριάδης, απορρίπτοντας το στήσιμο φράχτη στην νεκρή ζώνη και την πρόσληψη 300 «οριοφυλάκων».

Ο Αχιλλέας Δημητριάδης επισκέφθηκε σήμερα το Ακάκι και συναντήθηκε με τον κοινοτάρχη της Αυλώνας και κάτοικους της περιοχής, η οποίοι τον ενημέρωσαν για τα πολλαπλά προβλήματα που προκύπτουν από το στήσιμο φράκτη στην νεκρή ζώνη.

Σε δηλώσεις κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Αχιλλέας Δημητριάδης χαρακτήρισε άστοχη και αναποτελεσματική την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση Αναστασιάδη στο μεταναστευτικό. «Με την αδράνεια της για πέντε χρόνια άφησε να στοιβάζονται χιλιάδες φάκελοι αιτητών ασύλου. Αντί να εργαστεί από τότε για την ταχεία εξέταση τους, προχωρά τώρα και στήνει φράκτη στη νεκρή ζώνη, προκαλώντας έτσι προβλήματα στους κατοίκους που θέλουν να έχουν πρόσβαση στις περιουσίες τους για γεωργικούς σκοπούς. Ακόμα χειρότερα,
βρίσκεται σε διαρκή διαφωνία με την Ουνφικύπ και στέλνει το λάθος μήνυμα για μετατροπή της γραμμής αντιπαράταξης σε «σκληρό σύνορο».

Κάτω από αυτό το πρίσμα, ο Α. Δημητριάδης τονίζει ότι η κυβέρνηση πρέπει να ακυρώσει τη διαδικασία προσλήψεων 300 «οριοφυλάκων» και να προχωρήσει στην ταχεία πρόσληψη προσοντούχων ατόμων για να εκπαιδευτούν και να ενισχύσουν την διαδικασία εξέτασης αιτήσεων ασύλου.

Ο κ. Δημητριάδης υποστηρίζει την ενίσχυση του μηχανισμού επιστροφών και εφαρμογή κινήτρων, ώστε αυτοί που δεν βρίσκονται νόμιμα στην Κύπρο να επιστρέψουν στην χώρα τους.

Λευκωσία, 29 Οκτωβρίου 2022

Scroll to Top