Κατηγορίες Ανακοινώσεων

Ο Α. Δημητριάδης για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις

Την αδήριτη ανάγκη για αλλαγή και απαλλαγή από τη Διεφθαρμένη Διακυβέρνηση Αναστασιάδη και Συνεργάτες (ΔΔΑ και Σία),  τόνισε ο υποψήφιος Πρόεδρος Αχιλλέας Δημητριάδης, σε σημερινή Διάσκεψη Τύπου, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων σε σχέση με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

«Πρέπει να φύγει η «ΔΔΑ και Σία», να απαλλαγούμε από αυτήν. Είμαι εδώ για να αγωνιστούμε για αυτή την απαλλαγή. Είναι στο χέρι μας», ανέφερε ο Α. Δημητριάδης, επαναλαμβάνοντας ότι θα συνεχίσει μέχρι το τέλος, το Φεβρουάριο 2023, ως ανεξάρτητος υποψήφιος Πρόεδρος γιατί, όπως είχε εξαγγείλει, η υποψηφιότητα του δεν εξαρτάται από την όποια κομματική στήριξη.

Κληθείς να ερμηνεύσει την χθεσινή απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, είπε ότι οι υπεύθυνοι του κόμματος θα πρέπει να εξηγήσουν την επιλογή τους για στήριξη του συνεργάτη του Προέδρου Αναστασιάδη και επί χρόνια διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Ερωτηθείς συγκεκριμένα για τον κ. Μαυρογιάννη σε σχέση με το Κυπριακό, ο κ. Δημητριάδης τόνισε ότι η «ΔΔΑ και Σία» περιλαμβάνει τα τρία πρόσωπα που ήταν οι συνεργάτες του Νίκου Αναστασιάδη: τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, τον τέως ΥΠΕΞ Νίκο Χριστοδουλίδη και τον κ. Μαυρογιάννη, οι οποίοι φέρουν ευθύνη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Κυπριακό στο παρά πέντε της διχοτόμησης.

Συνεργοί και συνεργάτες, αν διαφωνούν, φεύγουν, επεσήμανε.

Ο Α. Δημητριάδης αναφέρθηκε επίσης στον Πυλώνα των Θέσεων του που παρουσίασε στις 28 Φεβρουαρίου και την θέση του για Τίμιο Κράτος και κατάργηση των παράλογων προνομίων: «το Τίμιο Κράτος δεν δέχεται «διπλοθεσήτες και πολυσυνταξιούχους», τόνισε και ζήτησε να ελεχθεί ο κ. Μαυρογιάννης αν έπαιρνε δύο μισθούς – ένα μισθό ως διαπραγματευτής και ένα δεύτερο μισθό ως διπλωμάτης με βαθμό πρέσβη στο ΥΠΕΞ. Κάλεσε δε τους δημοσιογράφους να ρωτήσουν τον Γενικό Ελεγκτή να διευκρινίσει τις πληροφορίες αυτές.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σε σχέση με τις αποφάσεις των κομματικών οργάνων του ΑΚΕΛ, ο Α. Δημητριάδης ανέφερε ότι οι διαδικασίες των κομμάτων είναι σεβαστές, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι απευθύνεται σε όλη την κοινωνία των πολιτών, εντός και εκτός κομμάτων και γνωρίζει ότι «αρκετά μέλη ενός κόμματος τον στήριξαν».

Scroll to Top