Κατηγορίες Ανακοινώσεων

Ο Α. Δημητριάδης ολοκλήρωσε την περιοδεία του στην Ελλάδα

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αχιλλέας Δημητριάδης ολοκλήρωσε την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου την περιοδεία του στην Ελλάδα, με παρουσίαση των θέσεών του στη Θεσσαλονίκη.

Η συμπρωτεύουσα φιλοξένησε τον κ. Δημητριάδη στα κτίρια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου ο υποψήφιος Πρόεδρος παρουσίασε το πρόγραμμα διακυβέρνησής του στο ακροατήριό του, Κύπριους φοιτητές, εργαζόμενους καθώς και εκπροσώπους της Κυπριακής Εστίας Βορείου Ελλάδας.

Στην ομιλία του ο Αχιλλέας Δημητριάδης ανέλυσε τους τρεις Πυλώνες του προγράμματος διακυβέρνησης: «Τίμιο Κράτος», «Κύπρος 2035» και «Όχι στη διχοτόμηση. Η λύση μάς συμφέρει».

Η συζήτηση που ακολούθησε επικεντρώθηκε στον τρίτο Πυλώνα, κατά την οποία ο κ. Δημητριάδης επεσήμανε τα δύο κλειδιά που μπορούν να ανοίξουν το δρόμο για διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού: την ενέργεια και τα ευρωτουρκικά.

Αναφέρθηκε επίσης εκτενώς και στο Ευρωπαϊκό Σχέδιο Δράσης ενώ εξήγησε και το όραμά του σε ό,τι αφορά την εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης τόσο σε οικονομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού. Παρουσίασε, μεταξύ άλλων, και τις προτάσεις του για δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου και εργοστασίου παραγωγής ενέργειας στη νεκρή ζώνη, έργο που, όπως επεσήμανε, μπορεί να ενισχύσει τις σχέσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων και κατ’ επέκταση να συμβάλει στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού.

Παράλληλα, ανέλυσε τις θέσεις του σε θέματα που αφορούν τους πρόσφυγες και τους εγκλωβισμένους, σημειώνοντας την ανάγκη βελτίωσης των παροχών του Φορέα Ίσης Κατανομής Βαρών καθώς και ψηφιοποίησης του αρχείου των τουρκοκυπριακών περιουσιών.

Στην Πάτρα, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο ASTIR όπου ενώπιον του τοπικού ακροατηρίου ο Αχιλλέας Δημητριάδης ανέλυσε τις θέσεις του και εξήγησε το όραμά του για μια πραγματικά ευρωπαϊκή Κύπρο.

Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε εκτενής αναφορά έγινε στο θέμα της διαφθοράς, με τον υποψήφιο Πρόεδρο να τονίζει την αδήριτη ανάγκη για αλλαγές στο διορισμό ανεξάρτητων αξιωματούχων του κράτους με στόχο την πάταξη της διαφθοράς. Όπως υπέδειξε, για να εκλείψει η διαφθορά χρειάζονται ριζικές αλλαγές, οι οποίες πρέπει να βασίζονται στην ευνομία και την πολιτική μηδενικής ανοχής.

Ο κ. Δημητριάδης ευχαρίστησε θερμά τόσο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Κυπρίων Αχαϊας και τον Πρόεδρό του Οδυσσέα Κουφόπουλο όσο και το ΔΣ της Κυπριακής Εστίας Βορείου Ελλάδας και τον Πρόεδρο Αλέξανδρο Μούστρα καθώς και όλους όσοι παρευρέθηκαν στις δύο εκδηλώσεις.

10 Δεκεμβρίου, 2022

 

 

Scroll to Top