Κατηγορίες Ανακοινώσεων

Ο Αχιλλέας Δημητριάδης για την Πλατεία Λέλλου Δημητριάδη

Ανήμερα της μετονομασίας της Πλατείας της Δημοτικής Αγοράς Παλαιού Δημαρχείου, σε Πλατεία Λέλλου Δημητριάδη, ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας  Αχιλλέας Δημητριάδης  συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη και συζήτησαν την προσπάθεια του Δήμου για αναβάθμιση της εντός των τειχών πόλης και την συνολική ανάπτυξη της πρωτεύουσας.

Ο Αχιλλέας Δημητριάδης παρέδωσε ευχαριστήρια πλακέτα στον κ. Γιωρκάτζη, την ίδια πλακέτα που ο αείμνηστος  Λέλλος Δημητριάδης έδωσε την τελευταία ημέρα της θητείας του στο Δημαρχείο Λευκωσίας σε αυτούς που συνεργαζόταν στενά μαζί τους, λέγοντας τα εξής: «είμαι βέβαιος ότι ο Λέλλος από ψηλά μάς βλέπει και σας ευχαριστεί για την τιμή που του εδώσετε.  Ευχαριστώ για την τιμή που κάνατε στον Λέλλο.

Αναφερόμενος στα θέματα που συζήτησαν, ο Α. Δημητριάδης  εξέφρασε, μεταξύ άλλων, την ετοιμότητα να στηρίξει τις προσπάθειες του Δήμου για να αμβλυνθεί το τεράστιο όπως είπε, κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Παράλληλα χαιρέτισε τις πρωτοβουλίες του Δήμου για αναβάθμιση των κτιρίων, ώστε ναν δημιουργηθεί, όπως είπε «το κέντρο της έξυπνης πόλης», με δραστήρια παρουσία start ups και νέων τεχνολογιών με τη συνεργασία των πανεπιστημίων.

Τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας  μέσα στην οικονομία μας, θα μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης με κύριο μέλημα τους νέους».

Ο κ. Γιωρκάτζης υποδέχθηκε θερμά τον φίλο, Αχιλλέα, λέγοντας ότι «για την Λευκωσία δεν περισσεύει κανένας, χρειαζόμαστε την βοήθεια όλων, πόσο μάλλον εκείνων που ασχολούνται με την Λευκωσία, είναι φίλοι της και  γνωρίζουν τα θέματα της. Ο Δήμαρχος Λευκωσίας είπε επίσης ότι είχε μια πολύ καλή ανταλλαγή απόψεων με τον Α. Δημητριάδη για το κυκλοφοριακό, τα  θέματα της έξυπνης πόλης και της καινοτομίας, καθώς και την προσέλκυση νέων, με δημιουργία οικοσυστημάτων για νεοφυείς επιχειρήσεις.  Του ευχήθηκε τέλος καλό προεκλογικό αγώνα.

18/01/2023

 

 

 

 

Scroll to Top