Κατηγορίες Ανακοινώσεων

Ο Πρόεδρος παραπλανεί τους Βαρωσιώτες

O Πρόεδρος παραπλανεί τους πρόσφυγες και ειδικά τους Βαρωσιώτες, απαντά στον Νίκο Αναστασιάδη ο δικηγόρος Αχιλλέας Δημητριάδης, σε σχέση με δηλώσεις του Προέδρου που αφορούν την υπόθεση ΕΒΚΑΦ ενώπιον της Επιτροπής Ακίνητης Ιδιοκτησίας. Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος ξέρει πολύ καλά ότι το θέμα της εμφάνισης του ΕΒΚΑΦ μέσα στη διαδικασία είναι αντικείμενο υπόθεσης στο ΕΔΑΔ όπου συμμετέχει και η ΚΔ, η οποία έχει μέχρι 15/2 να καταθέσει τις θέσεις της.

Οι προσπάθειες της κυβέρνησης στο θέμα του Βαρωσιού από το Ιούνιο 2019 ήταν μια άστοχη εξωτερική πολιτική, υπέδειξε ο κ. Δημητριάδης, σημειώνοντας ότι «δυστυχώς διαψεύστηκαν οι εκτιμήσεις της κυβέρνησης» τόσο όσο αφορά το Βαρώσι όσο και για προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Η κυβέρνηση, τόνισε, δεν ζήτησε από τα ΗΕ να πάρουν τον έλεγχο της περιοχής του Βαρωσιού που άνοιξε και να εφαρμόσουν τα σχετικά ψηφίσματα.

«Λυπούμαι αλλά η αναξιοπιστία μας στο διεθνές επίπεδο δεν βοηθά την κατάσταση,» κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Δημητριάδης.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Επιτροπή Αλήθειας

Η πρόταση για σύσταση Επιτροπής Αλήθειας για την Κύπρο μπορεί να προωθηθεί και μέσω της συζήτησης, μέσα Μαρτίου, για την Τέταρτη Διακρατική Προσφυγή Κύπρου v Τουρκίας, στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η σύστασή της δυνατό να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες χώρες, δήλωσε στο ΣΠΟΡ FM ο Αχιλλέας Δημητριάδης

Περισσοτερα »
Συνεντεύξεις

Το θέμα της αυτόματης εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους έχει καταστεί επείγον και η Βουλή θα πρέπει να τροποποιήσει το νόμο ώστε να μπορέσουν οι νέοι ψηφοφόροι να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, επισημαίνει ο Α.Δημητριάδης στον ΑΝΤ1

Περισσοτερα »
Scroll to Top