Κατηγορίες Ανακοινώσεων

Οι Μαρωνίτες τιμούν τη γη των πατεράδων τους

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΚΟΡΜΑΚΙΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Αχιλλέας Δημητριάδης πραγματοποίησε επίσκεψη την Κυριακή (27/11) στον κατεχόμενο Κορμακίτη, όπου συναντήθηκε με την κοινότητα των Μαρωνιτών.

Ο Α. Δημητριάδης συνομίλησε με τους Μαρωνίτες και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που τους απασχολούν στα κατεχόμενα χωριά τους.

Σε δηλώσεις του ο κ. Δημητριάδης, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι τον υποδέκτηκαν με τόση θέρμη και για την φιλοξενία τους, ευχήθηκε «την επόμενη φορά, τις γιορτές των Χριστουγέννων, να γίνει ο Κορμακίτης ένα ακόμα χωριό για τα Χριστούγεννα».

Σημείωσε ότι οι κάτοικοι, «τιμώντας τη γη των πατεράδων τους την κρατούν με σκοπό να την δώσουν στα παιδιά τους», ενώ αναφέρθηκε και στον Πολυχώρο που κτίζεται στο χωριό, χαρακτηρίζοντάς τον άλλο ένα «πυρήνα για να προσελκύσει κόσμο στο χωριό έτσι ώστε αυτή η ακριτική χριστιανική περιοχή να συνεχίσει να ανθεί και να είναι πόλος έλξης ανθρώπων που αγαπούν την Κύπρο».

Από την πλευρά του, ο Εκπρόσωπος των Μαρωνιτών στη Βουλή Γιαννάκης Μούσα, αφού καλωσόρισε τον κ. Δημητριάδη, σημείωσε ότι ο υποψήφιος Πρόεδρος έχει πολλούς δεσμούς με τη μαρωνίτικη κοινότητα και τον κατεχόμενο Κορμακίτη.

«Συζητήσαμε για όλα τα θέματα που απασχολούν τον κόσμο και τη μαρωνίτικη κοινότητα. Είδε και ο ίδιος την κατάσταση που προοδεύει και εξελίσσεται και του έχουμε ζητήσει να είναι στο πλευρό μας για να κάνουμε τον Κορμακίτη και την Κύπρο καλύτερη,» πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολυχώρου που θα λειτουργεί ως σχολείο και θα φιλοξενεί εκδηλώσεις, Αντώνης Σκούλλος, εξέφρασε την ελπίδα για μια στενότερη συνεργασία με τον «φίλο» Αχιλλέα Δημητριάδη – όπως τον χαρακτήρισε – σημειώνοντας ότι «είδε και ένιωσε τι δημιουργούμε και τι ευελπιστούμε να φτιάξουμε εδώ στον Κορμακίτη.»

«Ο Αχιλλέας μας καταλαβαίνει πλήρως, είδε από μόνος του και συμμερίζεται μαζί μας το όραμά μας για ένα καλύτερο Κορμακίτη και μια καλύτερη Κύπρο,» ανέφερε.

27 Νοεμβρίου 2022
Scroll to Top