Κατηγορίες Ανακοινώσεων

Οι στενοί συνεργάτες Αναστασιάδη τώρα φαίνεται να διαφωνούν

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΑΧΙΛΛΕΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ «3» ΣΤΟ ΡΙΚ

Η συζήτηση ψες (21/7) στο ΡΙΚ ανάμεσα σε τρεις υποψηφίους για τις προεδρικές εκλογές του 2023, βοήθησε πολλούς τηλεθεατές να κατανοήσουν καλύτερα γιατί η Κύπρος προχωρά στα βράχια της διχοτόμησης:

  1. Κανένας και σε κανένα σημείο δεν άσκησε κριτική στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που μάς έφερε σε αυτά τα χάλια. Οι στενοί συνεργάτες έδωσαν, δυστυχώς, πλήρη στήριξη στον Ν. Αναστασιάδη. Ανακαλύπτουν δε στο ΡΙΚ, ότι διαφωνούσαν, έξι χρόνια μετά, για τις εκλογικές τους ανάγκες.
  1. Φαίνεται ότι οι στενοί συνεργάτες είχαν τη δική τους προσωπική ατζέντα. Τους ενδιέφερε πώς, μέσα από τις τραγικές επιλογές τους, να διαφυλάττουν την εικόνα τους. Έτσι τώρα «καρφώνουν» ο ένας τον άλλο και όλοι μαζί σιωπούν για τις κρίσιμες αποφάσεις που δεν πήραν, για τις οποίες είχαν ουσιώδη ρόλο.
  1. Στη συζήτηση δεν δόθηκε απάντηση σε σημαντικά ερωτήματα.
  • Ψες όλοι συμπάθησαν το Πλαίσιο Γκουτέρες, ενώ όλοι συνήργησαν στην απόρριψη της πρότασης Ακιντζί για να γίνει το Πλαίσιο «Στρατηγική Συμφωνία» για τη λύση.
  • Ψες δεν έδωσαν απάντηση στο ερώτημα αν υπήρχαν ένα ή δύο Πλαίσια Γκουτέρες. Δεν έδωσαν απάντηση γιατί ήταν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές της κατασκευής ενός ανύπαρκτου, δεύτερου πλαισίου.
  • Ψες δεν έδωσαν απάντηση στο ερώτημα: πώς από το παρά πέντε της λύσης το 2017, βρεθήκαμε σήμερα στο παρά πέντε της διχοτόμησης;
  1. Σήμερα (22/7) σε πρωινή παρέμβασή μου στο ΡΙΚ, έθεσα ένα ρεαλιστικό πλαίσιο για να βγει η Κύπρος από τα αδιέξοδα: Τα δύο κλειδιά που έχουμε στα χέρια μας είναι το φυσικό αέριο και η διαπραγμάτευση της Ευρωτουρκικής Σχέσης. Με σύμπλευση με τα ευρωπαϊκά συμφέροντα. Οι τρεις στενοί συνεργάτες του προέδρου Αναστασιάδη δεν διατύπωσαν καμία ουσιαστική πρόταση για το μέλλον. Η Κύπρος χρειάζεται νέα πρόσωπα στην ηγεσία. Έτσι θα ανακτήσει την αξιοπιστία της και θα ξαναβάλει την Κύπρο στις ράγες της επίλυσης.

 

Γιατί η Κύπρος αξίζει καλύτερα!

Scroll to Top