Κατηγορίες Ανακοινώσεων

Συνάντηση Α. Δημητριάδη με Πρόεδρο και Γραμματεία ΔΗΚΟ

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αχιλλέας Δημητριάδης συναντήθηκε σήμερα (Τρίτη, 24/5/2022) με τον Πρόεδρο και την Γραμματεία του ΔΗΚΟ.

Η συνάντηση ήταν παραγωγική και έδωσε την ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων στα πιο σημαντικά θέματα που αφορούν τις Προεδρικές Εκλογές.

Ο Α. Δημητριάδης παρουσίασε βασικά σημεία από το Περίγραμμα Θέσεων που δημοσιοποίησε με την εξαγγελία της ανεξάρτητης υποψηφιότητάς του στις 28 Φεβρουαρίου που εστιάζουν πάνω σε τρεις πυλώνες: πρώτον, το «Τίμιο Κράτος» και την καταπολέμηση της διαφθοράς, δεύτερον, την βιώσιμη οικονομία και τη στροφή στην πράσινη ανάπτυξη και τρίτον, το Κυπριακό και την αποτροπή της διχοτόμησης.

Κατά τη συνάντηση, ο Α. Δημητριάδης διαπίστωσε σύγκλιση θέσεων με την ηγεσία του ΔΗΚΟ για την ανάγκη απαλλαγής του τόπου από τα αδιέξοδα που έφερε η 10ετής διακυβέρνηση Αναστασιάδη. Ο Α. Δημητριάδης υπογράμμισε την ευθύνη των στελεχών της απερχόμενης κυβέρνησης, τόσο σε σχέση με την κατάσταση στο Κυπριακό που βρίσκεται στα πρόθυρα της διχοτόμησης, όσο και την εκτεταμένη διαφθορά και τον διασυρμό της Κύπρου με τα χρυσά διαβατήρια.

Περαιτέρω ο Α. Δημητριάδης διαπίστωσε την κοινή αγωνία με την ηγεσία του ΔΗΚΟ για το Κυπριακό και κατέθεσε την εισήγησή του για αξιοποίηση δύο κλειδιών που οδηγούν στο σπάσιμο του αδιεξόδου: πρώτον, το ενεργειακό και δεύτερον, την αξιοποίηση της Ευρωτουρκικής σχέσης.  Απαραίτητη προϋπόθεση, τόνισε, είναι η ανάκτηση της αξιοπιστίας μας και η σύμπλευση με τα ευρωπαϊκά συμφέροντα.

Ο Α. Δημητριάδης, υπογράμμισε, τέλος, την δική του κατηγορηματική θέση ότι ποτέ δεν πρόκειται να συμβιβαστεί με την διχοτόμηση και τα δύο κράτη.

24 Μαΐου 2022

Scroll to Top