Κατηγορίες Ανακοινώσεων

Συνάντηση Με Την Ηγεσία Της ΣΕΚ

Θέματα που αφορούν την ΑΤΑ, την ψηφιοποίηση, την τηλεργασία, το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το συνταξιοδοτικό, το περιβάλλον αλλά ιδιαίτερα το μέλλον συζητήθηκαν σε σημερινή συνάντηση που είχε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αχιλλέας Δημητριάδης με τον Γενικό Γραμματέα της ΣΕΚ Ανδρέα Φ. Μάτσα και την ηγεσία της οργάνωσης.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Δημητριάδης ανέδειξε την ανάγκη για ένα Τίμιο Κράτος, θέμα στο οποίο αναφέρθηκε και ο ΓΓ της ΣΕΚ στις δικές του δηλώσεις.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΣΕΚ, ο κ. Δημητριάδης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Μάτσα για την πρόσκλησή του, χαρακτήρισε τη συζήτηση «παραγωγική» και πρόσθεσε: «Πολύ με απασχολεί το θέμα της ΑΤΑ, της ψηφιοποίησης, το θέμα της τηλεργασίας, του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το συνταξιοδοτικό, η περιβαλλοντική ανάπτυξη για την Κύπρο αλλά προπαντός αυτό που μας απασχόλησε στη συζήτηση ήταν το μέλλον. Τί είναι το μέλλον για τα παιδιά μας».

Ο Αχιλλέας Δημητριάδης εξήρε το ρόλο του συνδικαλιστικού κινήματος στις προσπάθειες για ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον και αναφέρθηκε στο ρόλο της εκπαίδευσης με στόχο να φέρει τους νέους στην ενιαία αγορά.

«Πώς μπορούμε να συγχρονίσουμε τις ανάγκες της κυπριακής αγοράς με την εκπαίδευση που παράγει καινούργιους επιστήμονες και πώς οι άνθρωποι αυτοί μπορούν να μπουν στην οικονομία και να δουλέψουν μέσα σε ένα υγιές περιβάλλον,» είπε.

Εμφανώς, συνέχισε στις δηλώσεις του ο κ. Δημητριάδης, «το συνδικαλιστικό κίνημα έχει ένα μεγάλο ρόλο να παίξει και το ότι  συζητούνται τα θέματα είναι ένας τρόπος να πετύχουμε μέσα σε ένα κλίμα συνδιαλλαγής να λειτουργεί η κοινωνία μας σωστά.»Σημειώνοντας ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα, ανέφερε ότι «Σε πολύ μεγάλο βαθμό συμπλέουμε στις θέσεις και η ανάπτυξη των θεμάτων όσον αφορά το Εθνικό, είδα ότι υπάρχει πεδίο για το όραμα του 2035 όπου σε μια προσπάθεια να έχουμε μια Κύπρο και Πράσινη πρέπει να δούμε πώς θα συμπεριλάβουμε και τους Τουρκοκύπριους συμπολίτες μας μέσα στην οικονομία και πώς το συνδικαλιστικό κίνημα, που μέχρι τώρα έχει παίξει ένα πάρα πολύ σοβαρό ρόλο στην επαναπροσέγγιση, θα συνεχίσει να το κάνει με σκοπό να επανενώσουμε τη χώρα μας.»

Ευχήθηκε τέλος «καλορίζικο σε αυτό τον κύκλο εργασιών που έχετε αναλάβει.»

Στις δικές του δηλώσεις ο κ. Μάτσας είπε ότι «ανεξάρτητα από την πορεία των πραγμάτων, αυτή η σχέση που δημιουργείται μπορεί να διατηρηθεί και στο μέλλον έτσι ώστε στα ζητήματα των αρμοδιοτήτων του κ. Δημητριάδη να έχουμε επαφή».

«Θέλω να δώσω και εγώ έμφαση σε κάτι που έχει αναδείξει ο κ.Δημητριάδης, και που αφορά το Τίμιο Κράτος, που θα πρέπει να ξεφύγει από τη θεωρία, να λάβει συγκεκριμένες πολιτικές παραστάσεις σε μια προσπάθεια να κτίσουμε σωστά και το κοινωνικό κράτος και το κράτος πρόνοιας έτσι ώστε να ταυτίζεται ο κάθε πολίτης με τις παραστάσεις σε σχέση με το Τίμιο Κράτος που ξεκινούν από το πολιτειακό αξίωμα του Προέδρου και διακλαδώνονται σε όλες τις βαθμίδες,» είπε ο ΓΓ της ΣΕΚ κ. Μάτσας.

Ο κ. Δημητριάδης, τον οποίο συνόδευε ο επικεφαλής του Πολιτικού του Γραφείου Λουκής Σκαλιώτης, ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα της ΣΕΚ Ανδρέα Φ. Μάτσα και την ηγεσία της ΣΕΚ για την ενημέρωση της οποίας έτυχε.

4 Ιανουαρίου, 2023

Scroll to Top