Κατηγορίες Ανακοινώσεων

Το δίλημμα των εκλογών για το Κυπριακό και την εσωτερική διακυβέρνηση

Το δίλημμα των προεδρικών εκλογών είναι σαφές: να αφήσουμε την Κύπρο να πέσει στα βράχια της διχοτόμησης ή να οργανωθούμε ώστε να επαναφέρουμε το Κυπριακό στις ράγες της επίλυσης; Ταυτόχρονα, να βάλουμε τις βάσεις για απαλλαγή από την γάγγραινα της διαφθοράς ή να συνεχίσουμε με τις συνταγές του παρελθόντος;

Ο κάθε πολίτης απαντά σε αυτά τα ερωτήματα με την ψήφο του.

Γι’ αυτό κατέρχομαι στις Προεδρικές εκλογές ως ανεξάρτητος υποψήφιος. Για να σχεδιάσουμε και να κινητοποιηθούμε για να σπάσουμε το αδιέξοδο. Να σταματήσουμε να υπνοβατούμε προς τη διχοτόμηση, όπως συμβαίνει τα πέντε τελευταία χρόνια. Αυτοί που βαρύνονται με τους χειρισμούς στο Κυπριακό και μάς οδήγησαν στο παρά πέντε της διχοτόμησης, δεν έχουν κάτι σημαντικό να πουν.

Στήριξαν, συνέπλευσαν, σιώπησαν στην κρίσιμη ώρα. Τώρα στερούνται της απαιτούμενης αξιοπιστίας.

Έχω ξεκινήσει μια προσπάθεια και πολλοί συμπολίτες μου την αγκαλιάζουν. Θα την συνεχίσουμε. Με την ψήφο και τη στήριξη των πολιτών, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά!

Οι Προεδρικές εκλογές δεν είναι μακριά. Ξεχωρίζουν από τις συζητήσεις, το τι θα γίνει με το Κυπριακό, ποιος θα αντιμετωπίσει τη διαφθορά, πώς θα αλλάξουμε το κράτος μας για να υπηρετεί τους πολίτες, πώς θα πετύχουμε το στόχο για τη Μία και Πράσινη Κύπρο.

Σε κάθε προεδρική αναμέτρηση ο πρώτος γύρος προσφέρει ελευθερία επιλογών. Ψηφίζουμε όποιον θέλουμε, δίνουμε την ψήφο μας σε αυτόν που μάς εκφράζει περισσότερο.

Με τη δική μου υποψηφιότητα δίνω την εναλλακτική πρόταση, την πραγματικά ανεξάρτητη επιλογή που να μπορεί να επιφέρει τις αλλαγές από το πολιτικό κατεστημένο.

Στον πρώτο γύρο ψηφίζουμε με τη συνείδησή μας.  Ο δεύτερος γύρος είναι πιο συμβιβαστικός.

Σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις στο β’ γύρο, ο Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης χάνουν με τεράστια διαφορά (25% ) από τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Όσοι ενδιαφέρονται για διαφορετικό αποτέλεσμα, ας προβληματιστούν!

Η εκλογική μάχη δεν είναι για να ικανοποιήσουμε ένα Κόμμα στον α’ γύρο, αγνοώντας το μέλλον του Τόπου.

Γι’ αυτό προτείνω ένα Μεγάλο Συνασπισμό μεταξύ δυνάμεων που κάτω από άλλες συνθήκες θα ήταν σε διαφορετικά στρατόπεδα.

Αυτό που έκαναν οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες μπροστά στα μεγάλα προβλήματα της χώρας τους. Αυτό που κάνουν σήμερα οι Δανοί για να αντιμετωπίσουν τις δικές τους προκλήσεις.

Η λύση του Κυπριακού είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για κάθε Κύπριο το νέο χρόνο. Μπορούμε να δημιουργήσουμε ξανά την ευκαιρία, με ένα Μεγάλο Συνασπισμό δυνάμεων που θα αγωνιστούν και θα στηρίξουν την επίλυση.

Εύχομαι σε όλες και όλους Καλή Πρωτοχρονιά, με Υγεία και Δημιουργικότητα για το 2023.

Η Κύπρος αξίζει καλύτερα!

Λευκωσία, 30 Δεκεμβρίου 2022

Scroll to Top