Κατηγορίες Ανακοινώσεων

Το Ινστιτούτο Κύπρου επισκέφθηκε ο Αχιλλέας Δημητριάδης

Προπομπό της προσπάθειας για ανάπτυξη της τεχνολογίας στη χώρα μας, χαρακτήρισε το Ινστιτούτο Κύπρου ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, κ. Αχιλλέας Δημητριάδης.
Ο κ. Δημητριάδης, ο οποίος πραγματοποίησε χθες επίσκεψη στο Ινστιτούτο Κύπρου, έκανε ειδική αναφορά στο σπουδαίο έργο που διεξάγεται στα ερευνητικά εργαστήρια του ΙΚυ, κάτι που όπως είπε, θα έπρεπε να γίνεται σε ολόκληρη την Κύπρο, ώστε η χώρα μας να μπορέσει να καταστεί Κέντρο Καινοτομίας.
Παράλληλα ο κ. Δημητριάδης, μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους μια όμορφη ανάμνηση από την παιδική του ηλικία, αφού αναγνώρισε, όπως αποκάλυψε, την άγκυρα που βρίσκεται στο χώρο του ΙΚυ, την οποία θαύμαζε κάθε φορά που η μητέρα του Όλγα Δημητριάδου, τον έφερνε στο τότε Ανώτερο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Κύπρου, όπου δίδασκε ως καθηγήτρια.
«Ελπίζω η άγκυρα αυτή να σας κρατά εδώ στιβαρά, για να πετάξετε και να κάνετε όλα αυτά τα οποία σχεδιάζετε», ευχήθηκε χαρακτηριστικά στα μέλη του Ινστιτούτου Κύπρου ο κύριος Δημητριάδης, τονίζοντας ότι χρειαζόμαστε και ρίζες και φτερά για τα παιδιά μας.
Λαμβάνοντας το λόγο ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου, καθηγητής Κώστας Ν. Παπανικόλας, ευχαρίστησε τον κ. Δημητριάδη για τη σημερινή επίσκεψη, υποδεικνύοντας παράλληλα ότι στόχος του ΙΚυ είναι μέσω της επιστήμης και της τεχνολογίας να δοθούν λύσεις σε πολλά προβλήματα, δημιουργώντας μια καλύτερη Κύπρο, σε μια πιο ειρηνική περιοχή.
Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων του Ινστιτούτου Κύπρου, κ. Πέτρος Καρεκλάς, κατόπιν πρωτοβουλίας του οποίου πραγματοποιήθηκε η σημερινή επίσκεψη, ο κ. Δημητριάδης είναι ένας πολύ καλός φίλος του ΙΚυ, αφού και ο ίδιος διετέλεσε μέλος του Συνδέσμου, μέχρι το 2021. Σκοπός αυτών των επισκέψεων, υπέδειξε ο κ. Καρεκλάς, είναι οι υποψήφιοι για την προεδρία της Δημοκρατίας να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για το πολυσχιδές έργο και την αποστολή του Ινστιτούτου Κύπρου.
Αξίζει να αναφερθεί, ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Δημητριάδης, πέραν της ενημέρωσης, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και στα ερευνητικά κέντρα του ΙΚυ.
Scroll to Top